Χάμιλτον: «Θα αγωνίζομαι σε όλη μου τη ζωή εναντίον του ρατσισμού»

Gazzetta team
Χάμιλτον: «Θα αγωνίζομαι σε όλη μου τη ζωή εναντίον του ρατσισμού»
Ο Λιούις Χάμιλτον γονάτισε και σήκωσε τη γροθιά του στα δύο πρώτα Γκραν Πρι της χρονιάς ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού. Όπως δήλωσε μάλιστα, πρόκειται για μία μάχη ζωής την οποία δεν πρόκειται να σταματήσει να δίνει ποτέ!

Η Mercedes σεβάστηκε απόλυτα τον αγώνα του Λιούις Χάμιλτον κατά του ρατσισμού και τον στήριξε με επιδεικτικό τρόπο βάφοντας τα μονοθέσιά της μαύρα και ντύνοντας στο ίδιο χρώμα τους δύο οδηγούς της. Ο Βρετανός αναγνώρισε αυτή τη στάση και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε η Mercedes. Είναι επίσης ένα σύμβολο της εκτίμησης προς τους ανθρώπους, που δυσκολεύονται πολύ στη ζωή τους».

Ο Χάμιλτον πανηγύρισε την προηγούμενη Κυριακή την 85η νίκη του στη Formula 1 και η Mercedes συμπλήρωσε 200 αγώνες από το 2010, οπότε ξεκίνησε γι αυτήν η νέα εποχή στο άθλημα.

Στο Γκραν Πρι Στυρίας γονάτισε ο Λιούις Χάμιλτον πριν την εκκίνηση μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του, όπως είχε κάνει και μία εβδομάδα νωρίτερα στην ίδια πίστα στο Γκραν Πρι Αυστρίας. Στο τέλος έσφιξε και σήκωσε ψηλά ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 τη γροθιά του, ξυπνώντας μνήμες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό. Τότε είχαν ανέβει στο βάθρο των νικητών των 200 μέτρων οι Αμερικανοί σπρίντερ Τζον Κάρλος και Τόμι Σμιθ και σήκωσαν τις γροθιές τους θέλοντας να υποστηρίξουν το αντιρατσιστικό κίνημα Black-Power. Μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση έγραψε ιστορία και προκαλούσε επί χρόνια έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών της και των αντιπάλων της.

Άγγλος ρεπόρτερ ρώτησε τον Χάμιλτον, για πόσο καιρό σκοπεύει να γονατίζει ακόμη πριν τους αγώνες και ο οδηγός της Mercedes απάντησε ως εξής: «Στη Formula 1 έχουμε το κατάλληλο βήμα με σημαντικές φωνές, για να ταρακουνήσουμε τον κόσμο. Στη Mercedes θα είναι το αυτοκίνητο για όλο τον χρόνο μαύρο και γι αυτό θα δώσουμε κι εμείς μάχη έως τα τέλη της σεζόν. Για εμένα προσωπικά δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ αυτή η υπόθεση. Θα κρατήσει πλέον για όλη μου τη ζωή».

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε βεβαίως, πώς θα αντιδράσουν οι υπόλοιποι οδηγοί την Κυριακή στη Βουδαπέστη. Οι Φερστάπεν, Λεκλέρ, Κβίατ και Ράικονεν μάλλον δεν πρόκειται να γονατίσουν ούτε αυτή τη φορά, όπως εξάλλου είχαν κάνει και στο δεύτερο Γκραν Πρι της χρονιάς. Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου FIA πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, επειδή απαγορεύονται βασικά εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου στα μηχανοκίνητα αθλήματα ή -στην καλύτερη περίπτωση-δεν τις βλέπει η διοίκηση της ομοσπονδίας με καλό μάτι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!