Λεκλέρ: «Εγώ φταίω για την επαφή με τον Φέτελ»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λεκλέρ: «Εγώ φταίω για την επαφή με τον Φέτελ»
Ο Σαρλ Λεκλέρ αναγνωρίζει ότι ήταν δική του υπαιτιότητα η εγκατάλειψη των δύο Ferrari χθες και ότι έκανε μια παράτολμη κίνηση.

Στο Γκραν Πρι της Στύριας είδαμε από την αρχή του αγώνα την εγκατάλειψη των δύο Ferrari, ύστερα από μεταξύ τους επαφή που έφερε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα για την ιταλική ομάδα. Ο Σαρλ Λεκλέρ προσπάθησε να κάνει μια παράτολμη κίνηση, να περάσει τον Φέτελ την ώρα που εκείνος είχε να διαχειριστεί κι άλλα μονοθέσια, ενώ και ο χώρος της στροφής δεν επαρκούσε. Προσπαθώντας να τον περάσει έσπασε την πίσω αεροτομή του Γερμανού και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο πάτωμα του μονοθεσίου του, οπότε δεν ήταν δυνατόν να ξεκινήσουν ξανά. Στη συνέχεια ο Λεκλέρ ζήτησε συγγνώμη από τον Φέτελ και την ομάδα και ανέλαβε όλη την ευθύνη της επαφής.

«Η συγγνώμη δεν αρκεί»

«Σε τέτοιες στιγμές δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Απογοητεύομαι από τον εαυτό μου. Το λάθος βαραίνει μόνο εμένα, έκανα πολύ κακή δουλειά και τελικά, η ομάδα έμεινε χωρίς μονοθέσια από δική μου υπαιτιότητα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγγνώμη αλλά θεωρώ ότι τελικά, δεν είναι αρκετό. Ελπίζω ότι πήρα ένα καλό μάθημα και ότι θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί στους επόμενους αγώνες» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ από τη δική του πλευρά, είπε: «Ήμουν σε μάχη με άλλα δύο μονοθέσια. Ήμασταν τρία αυτοκίνητα στη στροφή 3 και όταν μπήκα στο εσωτερικό της στροφής και είδα τον Σαρλ να μπαίνει, δεν το πίστευα. Δεν περίμενα ότι θα δοκιμάσει να κάνει κάτι εκεί. Δεν υπήρχε χώρος. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά, από τη δική μου την πλευρά. Προφανώς είναι στενάχωρο που η ομάδα έμεινε χωρίς μονοθέσια και πρέπει να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. Ο δεύτερος αγώνας στην ίδια πίστα ήταν πλεονέκτημα και δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Ένιωθα καλύτερα με το μονοθέσιο την Παρασκευή, όταν βάλαμε και τα νέα αεροδυναμικά. Θέλαμε να δούμε πως δουλεύουν τα νέα αεροδυναμικά στον αγώνα αλλά δυστυχώς, δεν πήραμε τις απαντήσεις που ψάχναμε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!