Η Red Bull ποντάρει πολλά στην πίστα της Βουδαπέστης

Gazzetta team
Η Red Bull ποντάρει πολλά στην πίστα της Βουδαπέστης
Η αυστριακή ομάδα παραδέχεται, ότι υστερεί σε δύναμη απέναντι στις Mercedes και ευελπιστεί ότι θα την ευνοήσουν τα χαρακτηριστικά της αργής πίστας του Ουγγαρόρινγκ όπου θα γίνει το επόμενο Γκραν Πρι της Formula 1.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ‘’Sky’’ ο Χέλμουτ Μάρκο. Ο σύμβουλος της Red Bull δήλωσε τα εξής για τον αγώνα στο Σπίλμπεργκ σχετικά με τις Mercedes: «Είδαμε, ότι δεν μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε από άποψη ισχύος. Χάνουμε πολύ στις ευθείες. Είδαμε εξάλλου, πώς προσπερνούσε τους πάντες ο Πέρεθ με κινητήρα Mercedes. Μετά προστέθηκαν δύο ζημιές στο αυτοκίνητο του Μαξ, στην μπροστινή και στην πίσω αεροτομή του. Εξαιτίας τους δεν ήταν πλέον δυνατή η υπεράσπιση της δεύτερης θέσης απέναντι στον Μπότας».

Ωστόσο ο Χέλμουτ Μάρκο ελπίζει και ποντάρει πολύ στο Ουγγαρόρινγκ, όπου θα γίνει το τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς και εξηγεί τους λόγους: «Η σειρά των στροφών, η χάραξη της πίστας. Υπάρχει μόνον η ευθεία εκκίνησης – τερματισμού, η οποία δεν είναι βασικά και τόσο μεγάλη. Τα υπόλοιπα είναι ουσιαστικά μόνον στροφές, οπότε θα πρέπει να κάνουμε εκεί καλύτερη εμφάνιση. Εξάλλου στη Βουδαπέστη επκρατεί ως γνωστόν πάντα αρκετή ζέστη. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να ελπίζουμε, ότι θα πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο Βολφ συμφωνεί με τον Μάρκο

Την άποψη του Μάρκο συμμερίζεται και διευθυντής της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, που δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω, ότι χάναμε απέναντι στις Red Bull στις αργές στροφές, ιδιαίτερα οι στροφές 3 και 4 φάνηκαν ότι ήταν τα αδύνατα σημεία μας. Οπουδήποτε αλλού, στις ευθείες και στις γρήγορες στροφές ήμασταν ταχύτεροι. Η Βουδαπέστη είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Εκεί απαιτείται υψηλή πρόσφυση και υπάρχουν πολλές αργές και μεσαίας ταχύτητας στροφές». Αρα προκύπτει από τα συμφραζόμενα και του Βολφ, ότι η Red Bull έχει λόγο να αισιοδοξεί για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!