Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στη Στυρία

Γιώργος Βαρίνος
Εύκολη νίκη για τον Χάμιλτον στη Στυρία
Καθάρισε εύκολα η Mercedes κάνοντας το πρώτο 1-2 της χρονιάς με τον Χάμιλτον να κάνει έναν απροβλημάτιστο αγώνα. Στη 2η θέση ο Μπότας και στην 3η ο Φερστάπεν. Εγκατέλειψαν και οι δύο Ferrari καθώς ακούμπησαν μεταξύ τους.

Από τον πρώτο γύρο, άρχισαν οι συγκινήσεις. Ο Λεκλερ δεν υπολόγισε σωστά, χτύπησε το κερμπ, το αυτοκίνητο απογειώθηκε και έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Φέτελ σπάζοντάς του την πίσω αεροτομή. Αυτό ήταν game over και για τους δύο στον πρώτο κιόλας γύρο. Σίγουρα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην Ferrari καθώς η ομάδα πάει από το κακό στο χερότερο... Αναμφίβολα η χρονιά χάθηκε.

Από εκεί κει πέρα τα πράγματα κύλησαν φυσιολογικά. Ο Χάμιλτον έκανε μερικούς ταχύτερους γύρους και χάθηκε μπροστά, ο Φερστάπεν διατηρούσε μια σταθερή διαφορά και ο Μπότας ακολουθούσε στην 3η θέση και αυτός με μια σταθερή διαφορά από τον Μαξ. Πιο πίσω τα πράγματα άλλαζαν άρδην με ανακατατάξεις και μάχες.

Ο Άλμπον πέρασε εύκολα τον Σάινθ που έπεσε 5ος εμπρός από τον Οκόν. Λίγους γύρους μετά ο Οκόν, εγκατέλειψε με πρόβλημα μάλλον στον κινητήρα του. Στη μέση περίπου του αγώνα, ο Πέρεζ ήταν 8ος με 7ο τον Στρολ, όταν ο Μεξικάνος ξεκίνησε ένα σερί προσπεράσεων. Πέρασε δύσκολα και προσεκτικά τον Στρολ και άρχισε να περνά διαδοχικά κάθε έναν που βρισκόταν εμπρός του. Στους 3 τελευταίου γύρους ήταν ήδη στο DRS του Άλμπον όταν προσπάθησε να τον περάσει ακούμπησαν και έσπασε η αεροτομή του!. Στους υπόλοιπους γύρους όλοι άρχισαν να τον πλησιάζουν, ενώ και ο Νόρις σεληνιάστηκε και πέρασε Σάινθ, Στρολ, Ρικιάρντο και Πέρεζ για να τερματίσει τελικά 5ος! Ο Πέρεζ με την σπασμένη αεροτομή τελικά κατέκτησε μια 6η θέση.

Ήταν γενικά ένας καλός αγώνας. Είχε από την 2η θέση και κάτω αρκετή αγωνία και σασπένς. Τώρα το πρωτάθλημα μεταφέρεται στην Ουγγαρία την επόμενη εβδομάδα.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!