«Συγκλονιστική η 3η θέση», λέει ο Λάντο Νόρις

Gazzetta team
«Συγκλονιστική η 3η θέση», λέει ο Λάντο Νόρις
Με μια αλάνθαστη οδήγηση από την αρχή του αγώνα και έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος ο Λάντο Νόρις γιόρτασε το πρώτο του βάθρο στον χαοτικό αγώνα της Αυστρίας.

Από το Σάββατο φάνηκε πως η McLaren βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο. Ο Λάντο κατατάχθηκε 3ος και μάλιστα μετά την ποινή του Χάμιλτον στην εκκίνηση κατάφερε να ξεκινήσει 3ος αν και έπεσε στην πέμπτη θέση στους πρώτους γύρους.

Σχολιάζοντας τον αγώνα, στο τέλος ανέφερε: "Είμαι άφωνος. Νομίζω ότι υπάρχουν μερικά σημεία στον αγώνα όπου σκέφτηκα ότι εντάξει τα έκανα καλά αλλά με πίεζε συνέχεια ο τιμ-μέιτ μου, ο Κάρλος. Όμως δεν τα παρατήρησα και τελικά κατάφερα να περάσω τον Πέρεζ και σε συνδυασμό με την ποινή στον Λιούις κατέληξα στο βάθρο. Είμαι τόσο χαρούμενος και περήφανος για την ομάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πού βρισκόμασταν πριν από μερικά χρόνια, νομίζω ότι είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα και είμαι πολύ περήφανος που συμμετέχω σε αυτό. Οι τελευταίοι γύροι, όταν έπρεπε να ξεπεράσω τον Τσέκο, ήξερα ότι είχε πέναλτι πέντε δευτερολέπτων, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό. Δεν ήξερα τίποτε για τον Λιούις! Όλο αυτό είναι ένα απίθανο όνειρο!»



Η McLaren πέρασε ένα δύσκολο τρίμηνο. Έπρεπε να απολύσει περίπου 1.200 υπαλλήλους της, καθώς είχε πληγεί σκληρά από την οικονομική επίπτωση που προκλήθηκε από την πανδημία. Όλα αυτά ήρθαν μήνες μετά από τότε που ένα μέλος της αγωνιστικής ομάδας της βγήκε θετικό για τον COVID-19 την παραμονή του Αυστραλιανού Γκραν Πρι, το οποίο οδήγησε στην αποχώρησή της ομάδας από τον αγώνα και τελικά την ακύρωση του.

Το αφεντικό της ομάδας Αντρέας Σέιντλ σημείωσε, ότι ήταν βάλσαμο το αποτέλεσμα του Norris για την ομάδα μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο. «Προφανώς, είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας σήμερα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα καλύτερο για ολόκληρη την ομάδα, ειδικά μετά από αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το να πάρεις P3 και P5 νομίζω, είναι απλώς απίστευτο για ολόκληρη την ομάδα. Μπράβο σε όλα τα παιδιά» ανέφερε ο Αντρέας Σέιντλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!