Eνσταση της Red Bull κατά της Μercedes!

Gazzetta team
Eνσταση της Red Bull κατά της Μercedes!
Tις επόμενες ώρες θα εκδικαστεί η ένσταση που κατέθεσε η Red Bull κατά της χρήσης του συστήματος DAS από τη Mercedes, το οποίο χαρακτηρίζει η αυστριακή ομάδα ως παράνομο επικαλούμενη δύο άρθρα των τεχνικών κανονισμών.

Η Red Bull έκανε τις απειλές της από τις χειμερινές δοκιμές του Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη πραγματικότητα και κατέθεσε ένσταση κατά της Mercedes, ζητώντας να χαρακτηριστεί ως παράνομη η χρήση του συστήματος DAS από τους αγωνοδίκες του Γκραν Πρι Αυστρίας.

Η αυστριακή ομάδα επικαλείται το άρθρο 3.8 των τεχνικών κανονισμών ερμηνεύοντας το σύστημα DAS ως ένα κινητό αεροδυναμικό μέρος, κάτι που απαγορεύεται. Επίσης η Red Bull αναφέρεται και στο άρθρο 10.2.3. το οποίο απαγορεύει οποιαδήποτε αλλαγή στην ανάρτηση όταν κινείται το μονοθέσιο. Από την πλευρά της η Mercedes δηλώνει σίγουρη για τη νομιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος, γιατί αλλιώς –όπως λέει- δεν επρόκειτο να το τοποθετήσει στα αυτοκίνητά της.

Είχαν προειδοποιήσει ήδη τον Φεβρουάριο

Οι υπεύθυνοι της Red Bull πρέπει να προσκομίσουν πάντως επαρκή στοιχεία και δυνατές αποδείξεις, για να στηρίξουν την ένστασή τους, αλλιώς θα απορριφθεί άμεσα από τους αγωνοδίκες. Από την πλευρά της Formula 1 ανακοινώθηκε, ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί σε κάθε περίπτωση πριν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά το πρωί του Σαββάτου. Να υπενθυμίσουμε πάντως, ότι οι Αυστριακοί είχαν προειδοποιήσει ήδη τον Φεβρουάριο τη Mercedes κατά τα επίσημα χειμερινά τεστ στην πίστα της Βαρκελώνης, ότι θα κατέθεταν ένσταση κατά του συστήματος DAS πριν τον πρώτο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος.

Προκλητικός ο Γκροσιάν

Κατά τα λοιπά είχαμε σήμερα μία δήλωση του Γκροσιάν, που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης και θα συζητηθεί. Ο Γάλλος βλέπει αυτή τη στιγμή ως κορυφαίες ομάδες από πλευράς δυναμικότητας την τριάδα των Mercedes, Red Bull και Racing Point, ενώ αξιολογεί τη Ferrari στο δεύτερο γκρουπ μαζί με τις McLaren και Renault! Πάντως με βάση την εικόνα της Παρασκευής, μπορεί και να μην πέφτει πολύ έξω. Βέβαια, οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα μας διαφωτίσουν πολύ καλύτερα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!