Στο στόχαστρο του Χάμιλτον ο Τραμπ

Gazzetta team
Ο Λιούις Χάμιλτον κοινοποίησε στο Instagram μία φαρμακερή ανάρτηση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ προηγουμένως είχε δηλώσει απογοητευμένος από την ανοχή της Formula 1 απέναντι σε ρατσιστικά φαινόμενα.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την κριτική που άσκησε ο Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1, την οποία κατηγόρησε ότι δεν υποστηρίζει το αντιρατσιστικό κίνημα BlackLivesMatter και τώρα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά μπήκε στο στόχαστρο του Λιούις Χάμιλτον ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση μετά τον θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Η χώρα μοιάζει πλέον με καζάνι που βράζει, εκατομμύρια Αμερικανοί διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται και ο Τραμπ απειλεί να κατεβάσει οπλισμένες στρατιωτικές μονάδες στους δρόμους, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος στο μυαλό του. Ο Χάμιλτον κοινοποίησε στο Instagram με αφορμή αυτά τα γεγονότα ένα ποστάρισμα, στο οποίο απεικονίζεται ο Λευκός Οίκος μέσα στη νύχτα χωρίς φώτα.

Το κείμενο του μηνύματος, που δεν προέρχεται από τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1, αναφέρει τα εξής: «Αυτή είναι η εικόνα, την οποία θα ερμηνεύσει ο Τραμπ. 100.000 νεκροί, 40 εκατομμύρια άνεργοι, οι πόλεις δέχονται βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία. Όταν χρειάστηκε η χώρα έναν ηγέτη, ο Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε τα φώτα και κρύφτηκε στο πολεμικό οχυρό του».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που τάσσεται ο Χάμιλτον δημόσια, τόσον εντός όσο και εκτός Formula 1, για ισότητα και περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Βρετανός είναι ο πρώτος έγχρωμος οδηγός αγώνων που κατάφερε να τρέξει το 2007 στη Formula 1 και πρόσφατα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό ‘’Style’’ μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα στη Formula 1 σχεδόν καθόλου διαφορετικότητα». Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι αυτό δεν άλλαξε παρά τις επιτυχίες του και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω, ότι η κατάσταση έχει γίνει μάλλον χειρότερη από ποτέ μέχρι τώρα».