Νέα πρόταση της Ferrari στον Φέτελ

Gazzetta team
Νέα πρόταση της Ferrari στον Φέτελ
Η ιταλική ομάδα συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις της με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και του προσφέρει πλέον τουλάχιστον διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης, αλλά σε συνδυασμό με αισθητά χαμηλότερες αποδοχές.

Πριν λίγες ημέρες δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα ‘’Gazzetta dello Sport’’ ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο απέρριψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ μία πρώτη πρόταση της Ferrari για ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Γερμανός φερόταν δυσαρεστημένος από τη μονοετή διάρκεια του νέου συμβολαίου, αλλά και το ψαλίδισμα των μελλοντικών αποδοχών του περίπου στο ένα τρίτο σε σχέση με τις σημερινές.

Δύο χρόνια μίνιμουμ

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται και όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό auto – motor – und – sport προσφέρει πλέον ο διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο, ένα πολυετές νέο συμβόλαιο στον οδηγό του. Η διάρκειά του θα ανέρχεται σε τουλάχιστον δύο χρόνια και θα προβλέπεται ενδεχομένως και οψιόν ανανέωσης για επιπλέον διάστημα.

Για το ύψος των αποδοχών δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο νούμερο, ωστόσο το δημοσίευμα τονίζει ότι η προσφορά της Scuderia είναι δραστικά χαμηλότερη από τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο που κερδίζει σήμερα ο Φέτελ. Η οικονομική κρίση εξαιτίας του κορονοϊού απαιτεί σημαντικές περικοπές δαπανών από τις ομάδες της Formula 1, οπότε θεωρείται λογική μία τέτοια κίνηση από πλευράς Ferrari.

Σάινθ και Ρικιάρντο υποψήφιοι

Oι Ιταλοί θέλουν να κρατήσουν τον Φέτελ, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις του Ματία Μπινότο στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1, όπου είχε δηλώσει τα εξής: «Ο Σεμπ είναι ένα αυθεντικό και ειλικρινές άτομο. Αγαπά τη δουλειά του, την αγαπά πραγματικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους, γιατί τον εκτιμούμε τόσο πολύ στη Ferrari».

O Nτάνιελ Ρικιάρντο.

Αν πάντως δεν τα βρουν με τον Γερμανό, δεν πρόκειται να έχουν πρόβλημα για να βρουν έναν ικανό αντικαταστάτη του καθώς η ένταξη στην ομάδα της Ferrari αποτελεί όνειρο ζωής σχεδόν για κάθε οδηγό της Formula 1. Ως πιθανοί διάδοχοι του Φέτελ από τη νέα σεζόν και μετά φέρονται ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Renault και ο Κάρλος Σάινθ της McLaren. Και για τους δύο λήγουν τα συμβόλαιά τους στα τέλη της χρονιάς, ενώ θεωρούνται ικανότατοι και θα κοστίζουν αισθητά λιγότερα από τον Γερμανό.

Πάντως κυκλοφορούν και άλλα σενάρια, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Έντι Τζόρνταν. Ο πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας Jordan και σημερινός σχολιαστής της Formula 1 υποστήριξε ότι ο Φέτελ θα αποχωρήσει σίγουρα από τη Ferrari με προορισμό τη McLaren, ενώ τη θέση του στη Scuderia θα πάρει ο Λιούις Χάμιτλον. Ίδωμεν!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!