Λεκλέρ: «Περισσότερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα με λιγότερους αγώνες»

Πέτρος Σηφαλάκης
Λεκλέρ: «Περισσότερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα με λιγότερους αγώνες»
Ο Σαρλ Λεκλέρ πιστεύει ότι οι οδηγοί αν έχουν λιγότερους αγώνες να τρέξουν, θα ρισκάρουν περισσότερο και θα έχουμε αγώνες με πολύ μεγαλύτερη δράση από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Με το ξεκίνημα της χρονιάς στη Formula 1 θα δούμε ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Οι διοργανωτές, ελπίζουν να κρατήσουν όσους περισσότερους αγώνες μπορούν, όμως άτομα που βλέπουν την κατάσταση «από μέσα», είπαν ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερους από δώδεκα αγώνες. Το τελευταίο ακόμη δεν είναι επίσημο ωστόσο.

Λιγότεροι αγώνες, περισσότερα ρίσκα

Ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε δηλώσεις πάνω σε αυτό και είπε ότι οι οπαδοί δεν θα πρέπει να... ξενερώνουν που θα έχουν λιγότερους αγώνες να παρακολουθήσουν, αλλά να χαίρονται γιατί θα υπάρχει περισσότερο θέαμα. «Θα έχουμε εκπλήξεις και θα ο κάθε αγώνας θα είναι ενθουσιώδης. Πιθανότατα οι οδηγοί θα ρισκάρουμε λίγο περισσότερο στην πίστα και οι ομάδες στρατηγικών θα επιλέγουν πιο... επιθετικές τακτικές. Οριακά προσπεράσματα και πολλά ακόμη θα υπάρχουν στο μενού, τα οποία είτε θα τα πληρώνουν οι οδηγοί, είτε όχι» ήταν τα λόγια του οδηγού της Ferrari.

Ο Μονεγάσκος, συμπλήρωσε λέγοντας ότι η ιδέα να τρέξουν σε μερικές πίστες με ανάποδη φορά θα είναι εξαιρετική και θα τους βάλει να αναθεωρήσουν το πλάνο τους από λευκό χαρτί, όπως όταν έτρεχε στα καρτ. «Θα είναι πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέρον να τρέξουμε αγώνες ανάποδα σε πίστες. Θα πρέπει να μάθουμε την πίστα από λευκό χαρτί. Θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Πολύ ωραία πρόταση. Το κάναμε αυτό στα καρτ, πηγαίναμε μια πίστα κανονικά και μετά πάλι την ίδια, ανάποδα. Ειδικά σε πίστες όπως το Silverstone θα είναι μοναδικό αν πάμε ανάποδα. Θα φτάνουμε ταχύτατα στη στροφή Becketts και στη Maggotts θα είναι φοβερά» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!