Λεκλέρ: «Είδωλό μου ήταν ο Σουμάχερ» 

Πέτρος Σηφαλάκης
Λεκλέρ: «Είδωλό μου ήταν ο Σουμάχερ» 
Μπορεί ο Σαρλ Λεκλέρ να ήταν μικρός όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ κυριαρχούσε στις πίστες της Formula 1, όμως αυτός ήταν ο πιλότος που είχε σαν πρότυπο, πριν μπει στην οικογένεια της Ferrari.

Στη σύγχρονη εποχή της Formula 1 λίγοι έχουν αφήσει τόσο έντονα σημάδια, όσο ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός είναι και ο απόλυτος recordman της Formula 1, ενώ ακόμη τα στάνταρ που έχει θέσει, δεν έχουν ξεπεραστεί από κανέναν! Ο Σαρλ Λεκλέρ δηλώνει ότι ο Σουμάχερ ήταν ο δικός του ήρωας, όταν ήταν μικρός και παρακολουθούσε τους αγώνες. Όπως τα περισσότερα παιδιά τότε, τον έβλεπε να κυριαρχεί μέσα στις πίστες και είναι λογικό να θέλει να του μοιάσει!

«Ήμουν φοβισμένος όταν έφτασα στο Μαρανέλο»

«Ο δικός μου ήρωας των αγώνων ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ και νομίζω, για πολλούς ακόμη. Ήμουν πολύ νέος όταν κέρδιζε αλλά πάντα το έκανε πολύ εντυπωσιακά. Κάθε φορά που έβλεπα Formula 1 κοιτούσα εκείνον» ήταν τα λόγια του Σαρλ Λεκλέρ. Στη συνέχεια, μίλησε για τις πρώτες φορές που έφτασε στις εγκαταστάσεις της Ferrari, στο Μαρανέλο.

«Ήμουν 11 ή 12 ετών και πήγα με τον Ζουλς Μπιανκί. Έφτασα στην πόλη αλλά δεν μπήκα μέσα στις εγκαταστάσεις γιατί δεν είχα το απαραίτητο πάσο. Θυμάμαι που κοιτούσα από έξω και ήμουν εντυπωσιασμένος, ονειρευόμουν να μπω μέσα κάποια στιγμή. Σήμερα, μου είναι πιο εύκολο να μπω στο εργοστάσιο. Πρώτη φορά που μπήκα ήμουν με τον πατέρα μου, το 2015. Ήμουν πολύ φοβισμένος, ντρεπόμουν πάρα πολύ. Πραγματικά, η στιγμή που πέρασα από την πύλη ήταν πολύ ιδιαίτερη. Δύο μέρες μετά ενημερωθήκαμε ότι με δέχτηκαν στο Ferrari Driving Academy. Ήταν φανταστικό σημείο της καριέρας μου, μου επέτρεψε να φτάσω εδώ που είμαι τώρα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!