Τι θα έκανε ο Έκλεστον για να «αναστήσει» τη Formula 1;

Πέτρος Σηφαλάκης
Τι θα έκανε ο Έκλεστον για να «αναστήσει» τη Formula 1;
Το πρώην αφεντικό της Formula 1 λέει για τις κινήσεις που θα έκανε αν ήταν εκείνος επικεφαλής, για να ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι ομάδες της Formula 1 αλλά και το ίδιο το πρωτάθλημα, είναι θύματα του κορονοϊού σε οικονομικό επίπεδο, καθώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι αρκετά και διαρκώς πολλαπλασιάζονται. Η Formula 1 προσπαθεί να δώσει λύσεις και σκέφτεται τι θα κάνει με τη νέα χρονιά. Ο Μπέρνι Έκλεστον είχε πει ότι φέτος, δεν θα έκανε πρωτάθλημα αν ήταν εκείνος στη θέση του επικεφαλής, όμως από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι στο πλάνο της Liberty Media και συνεχώς ψάχνει για νέα πιθανά ενδεχόμενα, μετά από κάθε Γκραν Πρι που αναγκαστικά αναβάλλουν. Ο Μπέρνι Έκλεστον έκανε και πάλι δηλώσεις σχετικές με τις κινήσεις που θα ακολουθούσε.

«Με τίποτα ξανά στη Formula 1»

«Δεν θα άλλαζα τους κανονισμούς για τρία χρόνια. Η Liberty πρέπει να ανασχηματίσει εντελώς τα πράγματα. Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα έκανα θα ήταν να δημιουργήσω ένα πρωτάθλημα ομάδων. Θα έχεις και πάλι το πρωτάθλημα των οδηγών και αυτό των κατασκευαστών, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι. Μετά θα έδινα δύο σασί στις λιγότερο ικανές ομάδες, δύο κινητήρες για τη σεζόν και θα τους άφηνα να τρέξουν με 30 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.

Μετά, θα είχαμε κάποιους κανονισμούς και προδιαγραφές, όπως το βάρος και άλλα πράγματα. Στο τέλος της χρονιάς η ομάδα που θα τα έχει καταφέρει καλύτερα από αυτές, θα έχει και το πρωτάθλημα ομάδας» ήταν τα λόγια του πρώην αφεντικού της Formula 1. Όταν τον ρώτησαν αν θα σκεφτόταν να αγοράσει ξανά τη Formula 1 δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να δώσει την απάντηση και μονομιάς είπε «με τίποτα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!