Έκλεστον: «Θα προσπερνούσα τη φετινή σεζόν της Formula 1»

Πέτρος Σηφαλάκης
Έκλεστον: «Θα προσπερνούσα τη φετινή σεζόν της Formula 1»
Ο Μπέρνι Έκλεστον λέει ότι αν ήταν ακόμη εκείνος στη θέση του επικεφαλής της Formula 1, θα έπαιρνε την απόφαση να εγκαταλείψει εντελώς τη φετινή σεζόν και θα εστίαζε στην επόμενη.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει ολόκληρο τον πλανήτη σε πρωτόγνωρη κατάσταση, σε ο,τι αφορά την καθημερινότητά μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες, τις κοινωνικές μας συναναστροφές αλλά και τα σπορ. Η Formula 1 αναπόφευκτα έπεσε θύμα του, λοιπόν. Η φετινή σεζόν πάει από... αναβολή σε αναβολή, ενώ το Μονακό έγινε το πρώτο Γκραν Πρι που ακυρώθηκε εντελώς. Σύμφωνα με τον Μπέρνι Έκλεστον, όποιο κι αν είναι το χρηματικό κόστος, το καλύτερο που έχει να γίνει είναι να ακυρωθεί εντελώς η σεζόν. Αυτό θα έκανε, αν ήταν ακόμη ο επικεφαλής της Formula 1.

«Τι θα έκανα σήμερα; Νομίζω ότι θα απέκλεια το ενδεχόμενο διοργάνωσης κάποιου αγώνα φέτος. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μπορείς να κάνεις με ασφάλεια για όλους, οπότε να μην υπάρξει κάποιος που θα κάνει ανόητες αλλαγές, οι οποίες στο τέλος μπορεί να μην μπορέσουν καν να πραγματοποιηθούν. Δυστυχώς, έτσι είναι τα πράγματα» ήταν οι δηλώσεις του 89χρονου πρώην επικεφαλής της Formula 1.

Αυτό που ισχύει μέχρι σήμερα στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ είναι ότι το καθιερωμένο καλοκαιρινό διάλειμμα το διανύουν τώρα οι ομάδες, οπότε αν τελικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είναι συνεχόμενο, χωρίς διακοπές, για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Υπολογίζουν ότι από τον Ιούνιο και μετά, οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν, όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν όντως θα γίνει έτσι ή αν θα χρειαστεί νέα παράταση.

«Θα είμαι έκπληκτος αν βγει το πρόγραμμα»

Όταν ο Έκλεστον ερωτήθηκε για το πρόγραμμα του Τσέις Κάρεϊ (διάδοχός του, σημερινός επικεφαλής της Formula 1), που προβλέπει 15 με 18 αγώνες για αυτή τη σεζόν, είπε: «Θα μείνω πάρα, πάρα πολύ έκπληκτος αν όντως καταφέρουν να το επιτύχουν. Ελπίζω να το κάνουν. Πραγματικά ελπίζω. Θα μπορούσαν τρεις, τέσσερις αγώνες της επόμενης χρονιάς να μετρήσουν για το 2020. Το πρόβλημα είναι το που θα τους κάνεις, που θα μπορέσουν να πάνε οι ομάδες. Είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο πρόγραμμα, έχεις χρόνο όσο περιμένεις, αλλά το θέμα είναι να κάνεις και τους διοργανωτές να θέλουν να κάνουν τον αγώνα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!