Ρόσμπεργκ: «Ο Φερστάπεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα αν γίνουν λίγοι αγώνες»

Πέτρος Σηφαλάκης
Ρόσμπεργκ: «Ο Φερστάπεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα αν γίνουν λίγοι αγώνες»
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πιστεύει ότι όσο μικρότερη είναι η σεζόν, τόσες περισσότερες πιθανότητες για πρωτάθλημα έχει ο Μαξ Φερστάπεν, αφού ο παράγοντας της τύχης θα παίζει μεγαλύτερο ρόλο.

Το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 κατά πάσα πιθανότητα θα έχει πολύ λιγότερους αγώνες από μια κανονική σεζόν. Ο κορονοϊός έχει ήδη καθυστερήσει πολύ την εκκίνησή του και θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο από ότι έχει ήδη προγραμματιστεί, οπότε οι υπεύθυνοι του σπορ θα αναγκαστούν να κόψουν αγώνες προκειμένου να μπορέσουν να φτιάξουν ένα αποδεκτό πρωτάθλημα, το οποίο δεν θα επηρεάσει και την επόμενη σεζόν. Ο αγώνας του Μονακό ήδη ακυρώθηκε και είναι ο πρώτος που ξέρουμε σίγουρα, ότι φέτος δεν θα γίνει. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, πιστεύει ότι εδώ είναι η ευκαιρία του Μαξ Φερστάπεν για να πάρει πρωτάθλημα.

«Όσο μικρότερη η σεζόν, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες»

Αυτό που λέει στην ουσία είναι ότι ο παράγοντας τύχη θα αρχίσει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ότι σε μια κανονική σεζόν. Δεν θα χρειάζεσαι τόσες πολλές καλές εμφανίσεις για να πάρεις τον τίτλο, όπως θα χρειαζόσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή. «Μεγαλώνουν πολύ οι πιθανότητες να έχουμε έναν πρωταθλητή-έκπληξη αν έχουμε λιγότερους αγώνες. Η τύχη θα αρχίσει να παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Πάντα θεωρούσα ότι η Red Bull με τον Μαξ Φερστάπεν θα φτάσει στο σημείο να προβληματίσει τον ανταγωνισμό και κυρίως, τη Mercedes σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό. Αν η σεζόν είναι μικρότερη τότε οι πιθανότητες για να γίνουν αυτό που λέω θα είναι σίγουρα μεγαλύτερες» είπε ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!