Χάμιλτον: «Ελπίζω ο κορονοϊός να μας αλλάξει προς το καλύτερο»

Πέτρος Σηφαλάκης
Χάμιλτον: «Ελπίζω ο κορονοϊός να μας αλλάξει προς το καλύτερο»
Ο Λιούις Χάμιλτον θεωρεί ότι η κατάσταση στον πλανήτη έχει βγει εκτός ελέγχου και ελπίζει μέσα από την πανδημία που περνάμε, να βγούμε πιο δυνατοί και καλύτεροι άνθρωποι.

Ο γνωστός για τις οικολογικές και ανθρωπιστικές του ανησυχίες, Λιούις Χάμιλτον, ψάχνει να βρει θετικά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και μας λέει ότι πρέπει να επηρεαστούμε όσο μπορούμε περισσότερο από τον κορονοϊό, προκειμένου να βελτιωθούμε σαν ύπαρξη.

Τα μέτρα που έχουν πάρει οι περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο και η μειωμένη κυκλοφορία, μαζί με τη μειωμένη ανθρώπινη δραστηριότητα, έχουν επιτρέψει στον πλανήτη να πάρει μια σύντομη ανάσα όπως έχουν αποδείξει πολλές έρευνες, χάρη στη σημαντικά μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Ο Λιούις Χάμιλτον έπιασε το θέμα πιο σφαιρικά και έκανε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις.

«Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας»

«Είναι τρελό το γεγονός ότι κοιτάζουμε πάνω και βλέπουμε καθαρούς ουρανούς, τώρα που ο κόσμος έχει τεθεί σε μια παύση. Ποιος ξέρει γιατί συμβαίνουν τώρα όλα αυτά. Πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολλά πράγματα για όλους μας. Το 1900 υπήρχαν λιγότεροι από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και τώρα είμαστε 7,7 δισεκατομμύρια. Ο αριθμός αυξάνεται κατά 140 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Όλα αυτά τα στατιστικά είναι τρελά για εμένα. Έχουμε βγει εκτός ελέγχου σαν είδος.

Το πιο τρελό είναι ότι τη δυστυχή στιγμή που βλέπεις τους 40.000 θανάτους από τον ιό, περίπου 57 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο σύμφωνα με τα στοιχεία, σε όλο τον κόσμο. Αυτό μεταφράζεται σε 150.000 ανθρώπους τη μέρα. Πρέπει να αλλάξουμε τόσα πράγματα που κάνουμε, τις συνήθειές μας, τις αποφάσεις που παίρνουμε, πόσο καταναλώνουμε, όλα. Μπορούμε πραγματικά να αλλάξουμε σαν ανθρώπινο είδος, γιατί μένουμε κολλημένοι σε μια συγκεκριμένη διαδρομή; Ελπίζω αυτή η παγκόσμια πανδημία να μας βοηθήσει για να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο» ήταν τα λόγια του Λιούις Χάμιλτον, πιλότος της Mercedes στη Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!