Το σύστημα λίπανσης σταμάτησε τη Ferrari του Φέτελ 

Πέτρος Σηφαλάκης
Το σύστημα λίπανσης σταμάτησε τη Ferrari του Φέτελ 
Στα χειμερινά δοκιμαστικά στην πίστα της Βαρκελώνης, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κάποια στιγμή, εγκατέλειψε από πρόβλημα στον κινητήρα, με τη Ferrari πλέον να γνωρίζει τι έφταιξε.

Ανησυχητικό ήταν αρχικά το πρόβλημα του Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα της Βαρκελώνης, κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμαστικών. Δεν είναι και ο,τι πιο ενθαρρυντικό, στις πρώτες φορές που βγαίνει το μονοθέσιο, να «μένει» στην πίστα, όμως σύμφωνα με τη Ferrari, το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό.

Το σύστημα λίπανσης είχε την ευθύνη και έλεγξαν κάθε παράμετρο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν. Η ομάδα αμέσως μίλησε με τα κεντρικά στο Μαρανέλο και ο κινητήρας έφτασε στην Ιταλία, για να γίνει «φύλλο και φτερό». Τελικά, εντόπισαν το θέμα που όπως είπαμε προερχόταν από το σύστημα λίπανσης. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Ferrari δεν ήταν κατασκευαστικό το πρόβλημα.

Οι δηλώσεις της ομάδας

«Η μονάδα που είχε το πρόβλημα την περασμένη Παρασκευή λύθηκε και ελέγχθηκε ενδελεχώς στο Μαρανέλο. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και ήταν μη κατασκευαστικό, σχετικό με το σύστημα λίπανσης. Δεν είναι αιτία σκέψεως το όλο ζήτημα καθώς μιλάμε για κάτι απλό και δουλεύουμε ήδη για να το επιδιορθώσουμε» είπαν από την ομάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!