Mercedes προς Χάμιλτον: Συμβόλαιο 55 εκ. ευρώ το χρόνο

Gazzetta team
Mercedes προς Χάμιλτον: Συμβόλαιο 55 εκ. ευρώ το χρόνο
Μια νέα μεγάλη χορηγία προς την ομάδα F1 της Mercedes – AMG Petronas, ανοίγει το δρόμο για τη συζήτηση του συμβολαίου του Χάμιλτον.

Μετά το κλείσιμο της χορηγίας με τη βρετανική εταιρεία Ineos, αξίας 30 εκ. ευρώ το χρόνο, η Mercedes θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Λιούις Χάμιλτον αυτή την εβδομάδα, σχετικά με το νέο του συμβόλαιο. Η πρότασή της θα έχει ως κεντρικό άξονα ετήσιες απολαβές 55 εκατομμυρίων.

Νέα χρώματα για το μονοθέσιο της Mercedes το 2020, χάρη στη συμφωνία χορηγίας με την Ineos.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε συμβόλαιο ετήσιων απολαβών περίπου 37 εκ. ευρώ το χρόνο, το οποίο λήγει στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά Μέσα, ο Χάμιλτον βρίσκεται ήδη στην έδρα της ομάδας, στο Μπράκλεϊ του Η. Βασιλείου, ώστε να ξεκινήσουν οι άμεσες επαφές, μετά τις πολυήμερες χειμερινές διακοπές του Βρετανού πιλότου στις ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα, οι επαφές του Χάμιλτον με τον Τότο Βολφ, επικεφαλής της Mercedes – AMG Petronas, περιορίστηκαν σε γραπτά μηνύματα και τηλέφωνα. Προφανώς, το γεγονός που έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ήταν η χθεσινή επισημοποίηση της μεγάλης χορηγίας της ομάδας με την Ineos.

Ο Τότο Βολφ έχει μέχρι σήμερα σε δηλώσεις του εκφράσει την προσωπική του πεποίθηση ότι ο 35χρονος Χάμιλτον θα παραμείνει στη Mercedes, καθώς με αυτή έχει κερδίσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών για τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ ο Χάμιλτον πέντε από τους έξι τίτλους του.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Όπως πολύ κομψά αλλά και ευφυώς είχε δηλώσει ο επικεφαλής της ομάδας Mercedes – AMG Petronas, "Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες όπου ο Λιούις θα έχει το περιβάλλον και το πλαίσιο για να ικανοποιήσει τις αγωνιστικές του φιλοδοξίες. Κατά τη γνώμη μου και από την πλευρά της ομάδας, έχουμε μια πολύ αξιόπιστη σχέση. Έτσι, με βάση τη λογική, η συνέχεια της συνεργασίας μας είναι το πιο πιθανό. "

Οι μόνες ομάδες που θα μπορούσαν να προσφέρουν “στέγη” στον Χάμιλτον είναι οι Ferrari και Red Βull. Αμφότερες όμως δέσμευσαν πολύ νωρίς του οδηγούς τους, κυρίως όμως τους Λεκλέρ και Φερστάπεν αντίστοιχα, δίνοντας στον Τότο Βολφ μια ανάσα ηρεμίας και στον Χάμιλτον ένα αδιέξοδο. Το οποίο ωστόσο, με ετήσιες απολαβές 55 εκ. ευρώ, εύκολα το αποδέχεσαι.

Κομβική η συμφωνία με την Ineos

H Mercedes – AMG Petronas βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, όπου οι αποφάσεις για το μέλλον της στην F1 δεν ήταν δεδομένες. Από την επόμενη αγωνιστική σεζόν οι τεχνικοί κανονισμοί αλλάζουν δραστικά, γεγονός που θα απειλήσει την πρωτοκαθεδρία απόδοσης των μονοθέσιων της Mercedes. Ταυτόχρονα, η γερμανική εταιρεία επενδύει και στην ηλεκτρική Formula e, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει νίκες, τίτλους κατασκευαστών και οδηγών.

Στο μονοθέσιο της Mercedes με τα νέα χρώματα του 2020 υπήρχε το νούμερο 44 του έξι φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

Η συμφωνία με την Ineos έχει πενταετή διάρκεια και θα αποφέρει συνολικά 150 εκ. ευρώ, σφραγίζοντας έτσι την απόφαση της Mercedes να παραμείνει μεσοπρόθεσμα στην F1. Με αυτό το δεδομένο, μπορεί πλέον να ανοίξει τα χαρτιά της και στον κορυφαίο πιλότο της, τον Λούις Χάμιλτον.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την επίσημη παρουσίαση των χρωμάτων του μονοθέσιου της Mercedes – AMG Petronas μετά την επισφράγιση της συμφωνίας χορηγίας της Ineos στην ομάδα. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο έφερε το νούμερο του Χάμιλτον, που συμβολίζει ίσως τη βεβαιότητα της συνεργασίας για το μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!