Red Bull: «Βελτιώθηκε εντυπωσιακά η Honda»

Gazzetta team
Red Bull: «Βελτιώθηκε εντυπωσιακά η Honda»
Η Red Bull βάζει εφέτος πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς βλέπει την εξαιρετική βελτίωση του αναβαθμισμένου κινητήρα της Honda, με τη βοήθεια του οποίου θα παλέψει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μέλι στάζουν στη Red Bull για τη Honda. Οι «Ταύροι» είναι «πολύ χαρούμενοι» με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο προμηθευτής κινητήρων τους κατά το χειμερινό διάλειμμα του πρωταθλήματος της Formula 1. Αυτό είχε ανακοινώσει και πριν δύο εβδομάδες ο διευθυντής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ενώ στόχος της Red Bull θα είναι εφέτος η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

O Φερστάπεν νικητής στη Γερμανία.

Για να το πετύχει, πρέπει να έχει στη διάθεσή της και ανάλογης απόδοσης κινητήρες. Όπως είναι γνωστό, η Red Bull εφοδιάζεται πλέον από το 2019 με κινητήρες Honda και τα αποτελέσματα ήταν από την αρχή θετικά. Συγκεκριμένα, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε πέρυσι στην Αυστρία την πρώτη νίκη για μονοθέσιο με κινητήρα Honda από το 2006 και μετά, ενώ έκλεισε το 2019 με τρεις νίκες. Για το 2020 στοχεύει η Red Bull σύμφωνα με τον σύμβουλο του team, Χέλμουτ Μάρκο, σε πέντε νίκες και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Προσηλωμένοι στον στόχο τους οι Ιάπωνες

Ο Κρίστιαν Χόρνερ είναι πεπεισμένος ότι ο συγκεκριμένος στόχος είναι εφικτός, εφόσον υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των τριών κορυφαίων ομάδων και μοιραστούν τις νίκες μεταξύ τους. Όπως ανέφερε μάλιστα σε συνέντευξή του για τους Ιάπωνες, «δείχνουν πολύ ευχαριστημένοι. Ο κινητήρας εξελισσόταν σταθερά τον προηγούμενο χρόνο. Το νέο μοτέρ είναι το επόμενο βήμα αυτής της μετεξέλιξης. Φυσικά συνεργαστήκαμε πολύ στενά μαζί τους για την ενσωμάτωση του κινητήρα στο σασσί», τόνισε ο διευθυντής της Red Bull και υπογράμμισε ότι η Honda έχει κάνει ήδη εκτεταμένες δοκιμές πολλών χιλιομέτρων του κινητήρα για το 2020 στα εργαστήριά της.

Ο Κρίστιαν Χόρνερ.

Αυτό που αρέσει περισσότερο στον Χόρνερ, είναι ότι οι δύο πλευρές μοιράζονται τις ίδιες αξίες και έχουν ταυτόσημη νοοτροπία. «Το κίνητρο και η θέληση για ανταγωνιστική μάχη» είναι δύο από αυτές σύμφωνα με τον Χόρνερ, που συμπληρώνει ότι οι Ιάπωνες θέλουν να χτίσουν πάνω στις τρεις περυσινές νίκες τους και ότι οι μηχανικοί στη Σακούρα είναι πολύ επικεντρωμένοι στην ολοκλήρωση του επόμενου βήματος. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «φανταστική» την αλλαγή της Honda προς το καλύτερο, «ιδιαίτερα αν δούμε πού βρίσκονταν πριν πέντε χρόνια και πού βρίσκονται σήμερα. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό». Να θυμίσουμε βέβαια, ότι αυτή η θετική εξέλιξη ξεκίνησε το 2018 όταν λύθηκε η καταστροφική συνεργασία της Honda με τη McLaren από το 2015 έως το 2017 και άρχισαν να εφοδιάζουν οι Ιάπωνες με κινητήρες την Toro Rosso.

Η Ηοnda εγγύηση για τον Φερστάπεν

Οι θετικές εξελίξεις πέρυσι συνέβαλαν καθοριστικά στην ανανέωση της συνεργασίας του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull έως το 2023. Ο Ολλανδός τόνισε ότι εμπιστεύεται τους Ιάπωνες, οι οποίοι δεν τον έχουν απογοητεύσει μέχρι τώρα και ανέφερε ότι «είναι πολύ επικεντρωμένοι στους στόχους τους και τα περυσινά βήματα ήταν πολύ καλά. Φυσικά θέλεις ως οδηγός πάντα περισσότερα, όμως και αυτοί το ίδιο. Ειδικότερα περί τα τέλη της σεζόν δείχναμε πολύ ανταγωνιστικοί». Ο Φερστάπεν υποστήριξε μάλιστα, ότι μετά από τέσσερις αναβαθμίσεις το 2019 βρέθηκε η Red Bull πολύ κοντά στη Mercedes. Ως παράδειγμα ανέφερε τη μονομαχία μεταξύ Χάμιλτον και Γκασλί στην ευθεία τερματισμού στη Βραζιλία, όπου υπερίσχυσε τελικά η Toro Rosso.

O Φερστάπεν έχει τη Honda στην καρδιά του.

«Πιστεύω ωστόσο, ότι η Ferrari θα είναι λίγο πιο μπροστά από εμάς. Όμως τον χειμώνα έκανε η Honda πραγματικά μεγάλη πρόοδο. Θα δούμε τι έχουν κάνει οι άλλοι, γιατί και αυτοί βελτιώνονται φυσικά. Ελπίζω όμως, ότι εμείς καταφέραμε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο», δήλωσε ο Ολλανδός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!