Μπινότο: «Δεν αποκλείω πάλι καταστάσεις, όπως στο Σότσι»

Gazzetta team
Μπινότο: «Δεν αποκλείω πάλι καταστάσεις, όπως στο Σότσι»
Ο διευθυντής της Scuderia παραδέχεται, ότι είναι δύσκολο να μπουν κάτω από το ίδιο καπέλο ο αγωνιστικός εγωισμός του Φέτελ και του Λεκλέρ, τόνισε όμως ότι προτεραιότητα έχει η ομάδα.

Ο Ματία Μπινότο ξεκαθάρισε πολλά πράγματα σχετικά με τη διαχείριση και τη συμπεριφορά των Φέτελ και Λεκλέρ, η οποία προκάλεσε πολλές συζητήσεις στους τελευταίους αγώνες και ιδίως στο Σότσι της Ρωσίας. Ο διευθυντής της Scuderia τόνισε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο των δύο οδηγών και προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι, «δεν συνέβη κάτι πραγματικά κακό στο Σότσι. Όμως έγινε σε κάθε περίπτωση κάτι, που πρέπει να βελτιώσουμε και να συζητήσουμε. Πιστεύω, ότι ήταν μία ευκαιρία, να μάθουμε κάτι και να το κάνουμε καλύτερα στο μέλλον». Ταυτόχρονα όμως, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον και ότι δεν είναι καθόλου σίγουρος, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά.

Ο Μπινότο εξήγησε το σκεπτικό του λέγοντας τα εξής: «Και οι δύο είναι πολύ καλοί οδηγοί. Εχουν τους δικούς τους στόχους, θέλουν να νικούν. Και οι δύο έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Κι εγώ έχω πει συχνά αυτή τη σεζόν, ότι η συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί κατά κάποιον τρόπο πολυτέλεια για τον διευθυντή μίας ομάδας». Ο Ιταλοελβετός δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος» από την απόδοση των δύο οδηγών αυτόν τον χρόνο. Ο Μπινότο ανέφερε, ότι οι προηγούμενες εβδομάδες απέδειξαν, ότι η Ferrari διαθέτει ένα «πολύ ανταγωνιστικό δίδυμο πιλότων» και ότι αυτό δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο. Αποκάλυψε επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα μετά τον αγώνα στη Ρωσία είχε ξεχωριστές συζητήσεις με τον Φέτελ και τον Λεκλέρ στο Μαρανέλο, αν και τόνισε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά και ότι αυτό συνέβη, επειδή βρέθηκαν και οι δύο οδηγοί στην Ιταλία εκείνες τις ημέρες.

«Είχαμε θετικές, εποικοδομητικές, ειλικρινείς, έντιμες και διαφανείς συζητήσεις και με τους δύο προσωπικά. Ίσως υπάρχουν μερικά πράγματα, που μπορούμε να συζητήσουμε ή να βελτιώσουμε», υπογράμμισε ο Μπινότο με το βλέμμα πλέον στραμμένο προς το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα προηγείται, γι αυτό και θα συνεχιστούν προφανώς και στο μέλλον οι εντολές στο Pit Wall για τους οδηγούς. Ετσι θα εξασφαλίσει η Scuderia το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα για την ίδια, ακόμη και αν δεν αρέσει αυτό σε έναν από τους οδηγούς της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!