Volvo XC40 T5 Recharge: Διπλά ταλαντούχο! 

Γιώργος Βαρίνος
Volvo XC40 T5 Recharge: Διπλά ταλαντούχο! 
Η υβριδική έκδοσηT5 Recharge τεχνολογίας Plug-In Hybrid συγκεντρώνει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του Volvo XC40 και τα πολλαπλασιάζει επί δύο, χάρη και στους δύο κινητήρες που κρύβονται μέσα του.

Για τη Volvo η τεχνολογία Plug-In Hybrid δεν είναι κάποιο νέο. Ο διττός χαρακτήρας των μοντέλων δύο κινητήρων ενσωματώνεται εδώ και χρόνια στην γκάμα του Σουηδού κατασκευαστή και ήταν θέμα χρόνου να περάσει στο πιο εμπορικό XC40, δοκιμάζοντας άλλους συνδυασμούς και φτιάχνοντας, τελικά, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Περάσαμε αρκετές μέρες με την έκδοση T5 Recharge και καταλάβαμε ότι το «πάντρεμα» των δύο αυτών διαφορετικών κόσμων, έγινε με απόλυτη αρμονία και πολλή μελέτη. Ξεκινάμε λέγοντας ότι οδηγήσαμε την ισχυρότερη παραλλαγή με τους 262 ίππους συνολικής απόδοσης και τα 425 Nm ροπής. Κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός, τρικύλινδρος τούρμπο βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων της Volvo που γνωρίζουμε και από τις «απλές» εκδόσεις του XC40 και μέσα στο επτάρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενσωματώνεται και ένας ηλεκτροκινητήρας. Ειδικά για την...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!