Fiat Tipo Cross 1.0T 100 PS: Όταν η περιπέτεια συναντά την πρακτικότητα

Fiat Tipo Cross 1.0T 100 PS: Όταν η περιπέτεια συναντά την πρακτικότητα
Η έκδοση Cross πρόσθεσε μία ακόμα πτυχή στον οικογενειακό χαρακτήρα του μικρομεσαίου Tipo

Το όνομα Tipo έχει μεγάλο βάρος την οικογένεια των μοντέλων της Fiat και η επανεμφάνισή του πριν από λίγα χρόνια έγινε δεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση. Το Tipo της νέας εποχής είναι ένα μοντέλο εστιασμένο στην οικονομία και στην πρακτικότητα, σε αυτό δηλαδή που έχουμε μάθει να λέμε value for money (VFM), ωστόσο είναι αρκετά καλοσχεδιασμένο και καλοφτιαγμένο για να στέκεται με αξιοπρέπεια σε μια κατηγορία που -αν και όχι τόσο ανταγωνιστική όσο παλιότερα- προσφέρει πληθώρα επιλογών.

Για να κάνει το Tipo ακόμα πιο ενδιαφέρον, η Fiat το εμπλούτισε με μια έκδοση που έλλειπε και που μπορεί να δώσει πολλά: την έκδοση Cross,που μαζί με την πρόσφατη περιορισμένη ανανέωση παραμένει φρέσκο και εντός εποχής. Βλέπετε, τα SUV σαρώνουν και ένα Crossover μοντέλο έχει ασύγκριτα περισσότερες πιθανότητες να «παίξει μπάλα» στο δικό τους γήπεδο από ένα ταπεινό 5θυρο hatchback. Έτσι λοιπόν προέκυψε το Fiat Tipo Cross, που στην ουσία είναι ένα Tipo περίπου όπως το ξέραμε, αλλά με μερικές πολύ βασικές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά.

Η μεγαλύτερη διαφοροποίηση φυσικά έρχεται από τις αναρτήσεις, που απέκτησαν μεγαλύτερες διαδρομές και πλέον φέρνουν το αμάξωμα να στέκεται ψηλότερα κατά 37 χιλιοστά σε σχέση με το 5θυρο Tipo. Για να ενισχυθεί ο περιπετειώδης χαρακτήρας του μοντέλου προστέθηκαν κι άλλες πινελιές, όπως οι...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!