Ford Kuga 1.5 EcoBlue: Συμφέρει με diesel;

Γιώργος Βαρίνος
Ford Kuga 1.5 EcoBlue: Συμφέρει με diesel;
Οδηγούμε το Kuga με τον βασικό κινητήρα diesel για να δούμε τις διαφορές συγκριτικά με αυτόν της βενζίνης και να διαπιστώσουμε ποια έκδοση έχει να προσφέρει περισσότερα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ολοκληρωμένης επαφής μας με το νέο Ford Kuga, στην έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης Ecoboost των 1.5 λίτρων, επιλέξαμε για το άρθρο της δοκιμής του τον τίτλο «Η συναρπαστική εκδοχή της πρακτικότητας».
Πράγματι, το τρίτης γενιάς Kuga είναι ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που χωρίς να παραβλέπει τις καθημερινές ανάγκες των κατά βάση οικογενειαρχών που θα το επιλέξουν, προσθέτει σε αυτές μια ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και πολύ ασφαλή οδική συμπεριφορά. Ο πολύ ελαστικός κινητήρας βενζίνης με τους 150 ίππους μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, εξασφαλίζοντας σβέλτη κίνηση με πολύ λογική κατανάλωση, 7,5 λίτρων/100 χιλιόμετρα. Έτσι, το ερώτημα “γιατί να επιλέξω το diesel με τα μόλις 120 άλογα” γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό και ζητά απάντηση.

Πριν προχωρήσουμε στο διακύβευμα του κινητήρα, καλό είναι να θυμηθούμε τα νέα χωροταξικά δεδομένα που φέρνει η τρίτη γενιά του Ford Kuga. Με δεδομένη πλέον την ύπαρξη και του νέου Puma στην ακριβώς μικρότερη κατηγορία, την B, το Kuga έμεινε ελεύθερο να αναπτυχθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Πέρα από το βάρος, που σε ανάλογες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρα είναι ως και 80 κιλά χαμηλότερο από του προκατόχου του, το νέο Ford Kuga έχει αυξημένο μήκος στα 4,614 μέτρα, πλάτος στα 1,883 και μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 2 εκατοστά. Με αυτά τα δεδομένα και πολύ καλή εκμετάλλευσή τους, οι χώροι είναι πραγματικά τεράστιοι. Πέντε επιβάτες μεταφέρονται πολύ άνετα, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η πρακτικότητα, χάρη στο πίσω κάθισμα που σύρεται σε δύο ξεχωριστά ασύμμετρα τμήματα εμπρός - πίσω και διαθέτει επίσης πλάτη με ρύθμιση της κλίσης της. Η παραπάνω επιλογή δίνει τη δυνατότητα αυξομείωσης του χώρου αποσκευών κατά το δοκούν, από τα 475 έως και τα 645 λίτρα χωρίς την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών είναι τόσο...

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!