Skoda Octavia Grand Coupe: Όλα για την οικογένεια

Γιώργος Βαρίνος
Skoda Octavia Grand Coupe: Όλα για την οικογένεια
Ποιότητα και εξοπλισμός που κάνουν τα premium να κοκκινίζουν, χώροι για άθληση, δυναμικές επιδόσεις, κατανάλωση με σκωτσέζικες περγαμηνές και σχεδίαση που εντυπωσιάζει, καθιστούν τη νέα Skoda Octavia ένα αυτοκίνητο που προσφέρει πολύ αξία στο δυνητικό κοινό της.

Τα προσιτά οικογενειακά αυτοκίνητα κουβαλούν το στίγμα των έντονων συμβιβασμών σε τομείς που συνήθως άπτονται της αισθητικής και ενίοτε των δυναμικών χαρακτηριστικών. Προσπαθώντας να δώσουν ζωτικό χώρο και να μεταφέρουν πολλά με όσο το δυνατόν λιγότερα, βρίσκονται στην αντίπερα όχθη της απόλαυσης της οδήγησης και της ικανοποίησης των αισθήσεων.


Περιδιαβαίνοντας το αμάξωμα της νέας Skoda Octavia ανακαλύπτεις πολλά περισσότερα από αυτά που αντιλαμβάνεσαι μέσω των εικόνων. Στις τελευταίες, το αυτοκίνητο δείχνει σαφώς πιο δυναμικό από τις τρεις προηγούμενες γενιές του. Στην πραγματικότητα όμως έχει ένα τέτοιο μείγμα δυναμισμού και κομψότητας, το οποίο χωρίς τη θέα του πράσινου φτερωτού βέλους στο καπό, θα μπορούσε να προέρχεται από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων πολυτελείας.
Εξαιρετικά ισορροπημένο και το πίσω μέρος, υποδέχεται την οροφή με πιο έντονη και γραμμική κλίση, που δίνει το δικαίωμα στη Skoda να προσθέτει και τον προσδιορισμό Grand Coupe μετά το όνομα του μοντέλου.


Με μήκος 4,689 μέτρα η νέα Skoda Octavia είναι σχετικά μικρή για τα δεδομένα της κατηγορίας D και αρκετά μεγάλη για αυτά της C, παραμένοντας προσκολλημένη στο μεταίχμιο των δύο κατηγοριών, όπως και οι παλαιότερες υλοποιήσεις της. Αυτό λίγο μας ενδιαφέρει, καθώς, όπως θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε στη συνέχεια, τιμολογιακά παραμένει στο χαμηλό όριο της κατηγορίας C, παρά τον εξαιρετικά αναβαθμισμένο χαρακτήρα της.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ειδικά αν έχει κάποιος την εικόνα αυτού από τον προηγούμενο μοντέλο, είναι προφανές το ποιοτικό και αισθητικό άλμα που έχει συντελεστεί. Η όλη εικόνα, με την αφαιρετική διάθεση στη χρήση διακοπτών, την κομψή ροή των γραμμών, τα μαλακά πλαστικά, τον full ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!