Στον αστερισμό της Μercedes GLA

Γιώργος Βαρίνος
Στον αστερισμό της Μercedes GLA
Η GLA δεύτερης γενιάς αποδεικνύεται άξια να φέρει το αστέρι της Mercedes, καθώς συνδυάζει πλέον άνεση λιμουζίνας, σε συνδυασμό με κορυφαία ποιότητα και πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής.

Mε τη GLA πρώτης γενιάς, που λανσαρίστηκε πριν μία εξαετία, πέτυχε η Mercedes απευθείας το κέντρο του στόχου. Το compact SUV γνώρισε από την πρώτη στιγμή μεγάλη αποδοχή από το αγοραστικό κοινό, έλαβε κολακευτικές κριτικές από τον Ειδικό Τύπο και όλα αυτά μεταφράστηκαν -σε πρακτικό επίπεδο- σε πάνω από ένα εκατομμύρια πωλήσεις τέτοιων μοντέλων έως σήμερα. Για να ακριβολογούμε θα έπρεπε να γράψουμε ‘’έως χθες’’, καθώς πριν λίγες ημέρες έκανε την εμφάνισή της η GLA δεύτερης γενιάς, η οποία καλείται να ακολουθήσει την ίδια λεωφόρο επιτυχίας με την απερχόμενη και –αν είναι δυνατόν- να πάει ακόμη καλύτερα εμπορικά.
Ειδικά για την Ελλάδα, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ύψιστη σημασία για την κερδοφορία της γερμανικής μάρκας, καθώς ανήκει στην εξαιρετικά εμπορική κατηγορία των compact SUV που γνωρίζουν τεράστια ζήτηση από το αγοραστικό κοινό. Μετά την πρώτη οδηγική επαφή μας με τη νέα Mercedes GLA καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι διαθέτει όλα τα φόντα, για να κυριαρχήσει στην κατηγορία της και να κάνει ακόμη καλύτερη εμπορική καριέρα από την προηγούμενη. Οι λόγοι είναι πολλοί και εστιάζουν κυρίως στο δυναμικότερο και ενεργητικότερο οδηγικό προφίλ της, στη μεγάλη αύξηση των χώρων, αλλά και στον εφοδιασμό της με μία ομπρέλα συστημάτων προηγμένης τεχνολογίας, που δικαιολογούν απόλυτα τις σχετικά τσιμπημένες τιμές αγοράς της.
Ας ξεκινήσουμε από το κεφάλαιο της ευρυχωρίας, όπου οι σχεδιαστές της Mercedes κατάφεραν να τετραγωνίσουν τον κύκλο μειώνοντας μεν το μήκος του πεντάθυρου αμαξώματος, αλλά...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!