RENAULT CAPTUR 1.3 TCe: Εξαίρετης γαλλικής κοπής

Γιώργος Βαρίνος
RENAULT CAPTUR 1.3 TCe: Εξαίρετης γαλλικής κοπής
Για τη Renault αλλά και την κατηγορία των B-SUV το Captur αποδείχτηκε “διαμάντι”. Επί χρόνια ηγείτο της κατηγορίας του και στη δεύτερη γενιά του δείχνει να διατηρεί τη δυναμική αυτή, με πολλά νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Renault σπέρνει σε ένα άγονο χωράφι και φυτρώνει χρυσός. Το έχει κάνει στο παρελθόν με την κατηγορία των πολυμορφικών, το έκανε και το 2013 με το Captur, ένα από τα πρώτα SUV της κατηγορίας B.
Από την παρουσίασή του έως και το 2019 το μικρό γαλλικό SUV κατάφερε να ηγείται των ευρωπαϊκών πωλήσεων της κατηγορίας και, παρά τα χρόνια που πέρασαν από πάνω του και τον έντονο ανταγωνισμό των δεκάδων μοντέλων που ακολούθησαν, συνέχιζε αλώβητο.
Ο χρόνος όμως έφτασε για την νέα γενιά, που οδηγήσαμε ήδη στην Ελλάδα στα τέλη του 2019, κατά την πανευρωπαϊκή της παρουσίαση. Τότε είχαμε εντυπωσιαστεί από το επίπεδο εξέλιξης του μοντέλου, το οποίο σε σχέση με αυτό που αντικαθιστά είναι πολύ καλύτερο σε κάθε τομέα.
Η έκδοση εξοπλισμού Dynamic με τον κινητήρα βενζίνης turbo των 1.3 λίτρων που οδηγήσαμε στο απαστράπτον “πορτοκαλί” χρώμα του λανσαρίσματος ήρθε να επιβεβαιώσει όλα αυτά που ακροθιγώς είχαμε εντοπίσει κατά την πρώτη επαφή.
Εξωτερικά, οι σημαντικά αυξημένες διαστάσεις, με κατά 11 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος και 3 εκατοστά μεταξόνιο, συνθέτουν ένα επιβλητικό σύνολο. Αισθητικά το νέο Captur είναι σύγχρονο αλλά και άμεσα αποδεκτό, ενώ δείχνει επιβλητικό και συμπαγές. Με μήκος 4,227 μέτρα είναι πλέον και από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του.
Εσωτερικά ανοίγεται ένας νέος κόσμος, υλοποιημένος με ψηφιακή τεχνολογία, μαλακά κατά βάση στην αφή πλαστικά και πολύ καλή εργονομία. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων παραμετροποιείται, η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη του συστήματος πολυμέσων έχει κάθετο προσανατολισμό και μεγάλη διαγώνιο 9,3'', ενώ ο εξοπλισμός στην έκδοση Dynamic είναι πληρέστατος. Σε οδηγούς που έχουν έστω και μικρή εξοικείωση με τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, ο χειρισμός των μενού του συστήματος Easy Link είναι πανεύκολος, ενώ η απόκριση...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!