DS 3 CROSSBACK : Ισχυρή προσωπικότητα

DS 3 CROSSBACK : Ισχυρή προσωπικότητα
Η νέα έκδοση του DS3 Crossback με τον diesel κινητήρα των 130 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων είναι αποκάλυψη -όχι μόνο για τα μάτια.

Είναι προφανές πως οτιδήποτε κομψό, εκλεπτυσμένο και με ιδανικές αναλογίες, έλκει πολύ εύκολα το ανθρώπινο μάτι. Οδηγεί έτσι σε μια θετική πρώτη διάθεση επαφής, είτε είναι αντικείμενο είτε ζωντανός οργανισμός.
Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η ομορφιά δεν είναι τόσο υποκειμενική όσο νομίζουμε -έχει και αυτή τη “γεωμετρία” της. Την οποία φαίνεται πως στην περίπτωση του DS3 Crossback έχει μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Κοιτάζοντας το μοντέλο θες να βρεθείς γρήγορα μέσα του -μην πάει το μυαλό σας σε σεξουαλικά υπονοούμενα. “Αν αποδίδει τόσο καλά όσο δείχνει...” αναρωτιέσαι και η επόμενη σκέψη είναι αν η εμπειρία θα είναι επιβεβαιωτική και άρα αποθεωτική, ή κατώτερη των προσδοκιών και άρα απογοητευτική.
Τα στοιχεία δείχνουν μάλλον το πρώτο, καθώς 130 ίπποι, 300 Nm ροπή και 8 σχέσεις μετάδοσης είναι συστατικά ενός αξιόλογου κοκτέιλ οδήγησης. Επίσης τα στοιχεία των επιδόσεων δείχνουν, με 195 χλμ./ώρα μέγιστη ταχύτητα και 9.9 δλ. για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα, ότι το DS3 Crossback με το ισχυρότερο μοτέρ diesel δεν έχει μόνο αστικό χαρακτήρα.
Πράγματι, το μικρό SUV με μήκος 4,118 και πλάτος 1,802 μέτρα εξυπηρετεί ιδιαίτερα στις αστικές μετακινήσεις, ωστόσο δεν κρύβει τη διάθεσή σου για μεγάλα ταξίδια. Οι χώροι του δεν είναι αυτό που λέμε “άπλετοι”, καθώς είναι επαρκείς στην ουσία γα 4 μόνο άτομα και συγκρατημένου όγκου αποσκευές 350 λίτρων.
Σε αντίθεση με τους χώρους όμως, η άνεση και η ποιότητα κύλισης στο εσωτερικό του DS 3 Crossback είναι κορυφαίες. H ανάρτησή του, παρότι ως διάταξη δεν κρύβει κάτι τεχνολογικά προηγμένο, σε επίπεδο λειτουργικότητας είναι εξαιρετική. Τόσο ενδοτική όσο χρειάζεται στους κακούς αστικούς δρόμους και τόσο σφιχτή όσο απαιτεί ο καλός έλεγχος του αμαξώματος στις μεγάλες ταχύτητες.
Η παραπάνω συμπεριφορά συνεπικουρείται από ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, ενώ για την άνεση του οδηγού συμπληρώστε την πολύ καλή θέση οδήγησης, τη δυναμική του κινητήρα και την...

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δοκιμή!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!