MERCEDES – BENZ B 180D: Ανέλπιστη έκπληξη!

MERCEDES – BENZ B 180D: Ανέλπιστη έκπληξη!
Η νέα B Class έχει τα φόντα να σε αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Όχι όμως για τους λόγους που θα περίμενες από την ταμπέλα “πολυμορφικό” που τη χαρακτηρίζει.

Η τρίτη γενιά της Mercedes Β Class δεν θα μπορούσε να μην υιοθετήσει το look που εγκαινίασε η νέα A Class. “Κλέβοντας” λοιπόν στοιχεία όπως τα στενά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω και έχοντας μεγαλύτερο μήκος και πλάτος αλλά μικρότερο ύψος σε σχέση με την προκάτοχό της, η B Class της δοκιμής δείχνει περισσότερο σαν ένα ελαφρά υπερυψωμένο πεντάθυρο hatchback και λιγότερο σαν πολυμορφικό αυτοκίνητο -που είναι.
Με μήκος 4,419 μέτρα κ;αι πλάτος 1,796 η νέα B Class τοποθετείται στην καρδιά της μικρής – μεσαίας κατηγορίας. Σαφώς μακρύτερη και πλατύτερη, αλλά 4 χιλ. πιο κοντή από το μοντέλο που αντικαθιστά, έχει ως πρώτιστο στόχο να προσφέρει ακόμα καλύτερους χώρους, πρακτικότητα και ευκολία.
Σε πρώτη επαφή αυτό που προσφέρει είναι πιο κομψή οντότητα. Κάτι για το οποίο κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να εκφραστεί αρνητικά. Στο εσωτερικό επίσης η εικόνα είναι ιδιαίτερα σύγχρονη, ποιοτική και ως εκ τούτου εξαιρετικά ευχάριστη.
Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που γνωρίζουμε από την A-Class προσφέρει και εδώ τις υπηρεσίες του, στην κορυφαία του μάλιστα εκδοχή με διαγώνιο 10,25 ιντσών, αντίστοιχη με αυτή δηλαδή του συστήματος πολυμέσων. Ο πίνακας οργάνων είναι πληρέστατος, με δυνατότητα αρκετών παραμετροποιήσεων τόσο για τις ενδείξεις, όσο και για την αισθητική του.
Αυτό φυσικά που κλέβει τις εντυπώσεις είναι το σύστημα το σύστημα πολυμέσων MBUX, το οποίο επικοινωνεί με τον οδηγό και μέσω καθομιλουμένης αγγλικής γλώσσας. Οι φωνητικές εντολές ενεργοποιούνται με τη φράση ‘’Hey Mercedes’’ και στη συνέχεια ο οδηγός ζητά και το σύστημα εκτελεί, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων του. Σε βάθος χρόνου μάλιστα μαθαίνει την ομιλία και τις συνήθειες του οδηγού και αντιδρά αμεσότερα και εξυπνότερα.
Η ποιότητα των υλικών είναι εξαιρετική, η πρακτικότητα επίσης, ο ορατότητα πρωτόγνωρη για σύγχρονο αυτοκίνητο και οι χώροι...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!