Jeep Renegade 1.3: Με νέα «καρδιά»

Γιώργος Βαρίνος
Jeep Renegade 1.3: Με νέα «καρδιά»
H Fiat Chrysler και το ανανεωμένο Renegade φιλοδοξεί να τα αυγατίσει χάρη στο νέο κινητήρα 1,3 λίτρων με 180 άλογα σε συνδυασμό με αυτόματο σαζμάν 9 σχέσεων και τετρακίνηση!

H Jeep αποτελεί συνώνυμο των οχημάτων εκτός δρόμου και τη μάρκα που ταυτίζεται όσο καμία άλλη με τα σύγχρονα SUV. Παράλληλα είχε καθιερωθεί στη συνείδησή μας ως ένα γνήσιο και ανόθευτο αμερικανικό label μέχρι που αυτό άλλαξε με την εξαγορά της από τη Fiat και τη δημιουργία του νέου ομίλου FiatChrysler, FCA. Aυτό είχε μεταξύ άλλων ως συνέπεια να μην προέρχονται όλα τα μοντέλα με το σηματάκι της Jeep στο αμάξωμά τους από τις ΗΠΑ ούτε και να φέρουν οπωσδήποτε 100% αμερικανικά γονίδια. Το μικρότερο SUV της εταιρείας, δηλαδή το Renegade, επιβεβαιώνει αυτή την αλλαγή, αν και σχεδιαστικά κραυγάζει από μακριά ότι είναι γνήσιο τέκνο της Jeep. Ωστόσο μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με το μεσογειακότατο Fiat 500X και κατασκευάζεται στη Βραζιλία, στην Κίνα και κυρίως στο Μέλφι της περιφέρειας Μπασιλικάτα της Ιταλίας! Με άλλα λόγια, ούτε ένα Jeep Renegade δεν παράγεται στις ίδιες τις ΗΠΑ.
Αυτό δεν εμπόδισε το Renegade να εξελιχθεί σε ένα άκρως δημοφιλές SUV με περίπου 800.000 πωλήσεις συνολικά από το λανσάρισμά του στην αγορά το 2014 έως πρόσφατα. Βεβαίως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μία αναβάθμιση του αυτοκινήτου, η οποία εστίασε αισθητικά σε ανασχεδιασμό των LED φωτιστικών εμπρός και πίσω, σε νέες γρίλιες με ελαφρά κλίση προς τα πίσω όπως στο Wrangler και στη δυνατότητα εφοδιασμού του για πρώτη φορά και με ζάντες 19 ιντσών.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επικρατεί αποδεκτή ευρυχωρία. Τα καθίσματα βολεύουν ακόμη και εύσωμους επιβάτες, το τιμόνι ρυθμίζεται σε ύψος και σε βάθος, ενώ στο πίσω μέρος μπορείς να ταξιδέψεις χωρίς να νιώσεις στριμωγμένος. Μας άρεσε επίσης ο αέρας που υπάρχει ανάμεσα στο κεφάλια και στην οροφή λόγω και του...

Διαβάστε όλο τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!