Καθαρόαιμος εξερευνητής το Land Rover Discovery Sport D180

Γιώργος Βαρίνος
Καθαρόαιμος εξερευνητής το Land Rover Discovery Sport D180
To Discovery Sport δείχνει σαν ένα τυπικό SUV. Στην πραγματικότητα όμως τα ισχυρά γονίδια Land Rover, σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα των 2.0 λίτρων, του επιτρέπουν να τα καταφέρνει περίφημα τόσο στηνν άσφαλτο, όσο και πολύ πέρα από αυτή.

Αναζητώντας το πρόσφατο παρελθόν της μάρκας, το Discovery ήταν ένα πληθωρικό SUV με ανεξάντλητες εκτός δρόμου ικανότητες, ιδιαίτερη αισθητική και χαρακτήρα πολυτελή, αλλά παράλληλα περιπετειώδη. Το Freelander από την άλλη αποτελούσε την πρόταση της μάρκας στα μεσαία κόμπακτ SUV και οι ρόλοι τους ήταν πολύ διαφορετικοί. Fast forward στο σήμερα, που οδηγούμε το Discovery Sport. Η Land Rover αποφάσισε να αφήσει πίσω της τον κωδικό Freelander και με το Discovery Sport καλύπτει το κενό που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Το Discovery βλέπετε, με το πέρασμα των χρόνων, δημιούργησε ένα δικό του θρύλο στα 4x4 μοντέλα και η Land Rover θα έκανε μεγάλο λάθος αν δεν χρησιμοποιούσε το κύρος του και σε μικρότερη κατηγορία.

Με την είσοδό μας στο Discovery Sport εντυπωσιαστήκαμε από την προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ποιότητα των υλικών στην καμπίνα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, όπως και η συναρμογή. Αποπνέει αμέσως έναν πολυτελή αέρα που επιβεβαιώνεται και στην πράξη, καθώς δεν εντοπίζεις κανένα ψεγάδι. Εμφανισιακά ξεχωρίζει η τυπική κονσόλα των σύγχρονων Land Rover / Range Rover, δηλαδή μια μακρόστενη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων και μια πολύ φαρδιά κεντρική κονσόλα, η οποία χωρίζει με σαφήνεια το χώρο του οδηγού από του συνοδηγού. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι εξαιρετικοί και πίσω βολεύονται ακόμη και πολύ ψηλά αναστήματα, ενώ ένας πέμπτος επιβάτης δεν θα νιώσει παρίας, χάρη στο μεγάλο πλάτος της καμπίνας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το σημείο στην κονσόλα από το οποίο ελέγχεται ο κλιματισμός, στην πραγματικότητα είναι μια οθόνη αφής.
Ελέγχεις τις περισσότερες λειτουργίες με την αφή και...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!