Audi Q3 Sportback: Φιγουρίνι με σπορ DNA! 

Γιώργος Βαρίνος
Audi Q3 Sportback: Φιγουρίνι με σπορ DNA! 
To Audi Q3 Sportback γεννήθηκε για να αποδείξει ότι τα Coupe SUV έχουν χαρακτήρα, ενώ συνθέτει ένα εξαίσιο σύνολο με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI των 150 ίππων.

SUV σημαίνει Sport Utility Vehicle και ο όρος αυτός, είναι γνωστός στην αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περίπου 30 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αυξάνονται και να πληθύνονται τα SUV σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπάρχουν στη γκάμα κάθε κατασκευαστή λόγω της τρελής ζήτησης για τέτοια μοντέλα. Το επόμενο βήμα ήταν η επινόηση διάφορων παραλλαγών για την κάλυψη ακόμη και των πιο ιδιαίτερων απαιτήσεων και κάπως έτσι προέκυψαν τα Coupe SUV, που αρχικά δεν είχαν πολλούς υποστηρικτές. Ογκώδη, με κεκλιμένη γραμμή οροφής που έδινε ένα περίεργο σχήμα στο αυτοκίνητο και πανάκριβη τιμή, «καθόντουσαν στο λαιμό» πολλών αγοραστών.

Όχι για πολύ όμως, καθώς δημιούργησαν σταδιακά ένα δικό τους κοινό και δικαιολογημένα, αφού μοντέλα όπως το Audi Q3 Sportback παραδίδουν μαθήματα αρμονικών αναλογιών και σπορ φιλοσοφίας! Το μοντέλο της Audi, βασίζεται προφανώς στο Q3. Το τελευταίο χαρακτηρίζεται ούτως ή άλλως από ένα σχεδιαστικά «επιθετικό» εμπρός μέρος, όμως προχωρώντας προς τα πίσω η ταυτότητα αυτή χάνεται και διαμορφώνεται ένας πιο «οικογενειακός» χαρακτήρας.

Στο Sportback, τα πράγματα είναι όμως διαφορετικά. Το σχήμα του αποπνέει δυναμισμό, χωρίς να γίνεται υπερβολικό και αποφεύγοντας τις ακρότητες, κάτι στο οποίο είναι σπεσιαλίστρια η Audi. Η μάσκα με τα εντυπωσιακά LED φώτα κερδίζει τις εντυπώσεις, το πλαϊνό υπογραμμίζει τον έντονο χαρακτήρα του και πίσω ενσαρκώνει την καλύτερη έκφανση των Coupe SUV με το ομορφότερο σχέδιο που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην κατηγορία, κατά τη δική μας άποψη. Εκτός των προσωπικών μας προτιμήσεων, μπορούμε να πούμε ότι...

Διαβάστε ολόκληρη τη δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!