Επανάσταση από τα κάτω και τα μέσα

Γιώργος Βαρίνος
Επανάσταση από τα κάτω και τα μέσα
Η απορία για το αν το νέο Clio είναι όντως νέο όταν το κοιτάζεις εξωτερικά, μετατρέπεται σε σιγουριά όταν το περιεργαστείς εσωτερικά.

Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις κατασκευαστών, οι οποίες σε μια εντελώς νέα γενιά μοντέλου αλλάζουν ελάχιστα στοιχεία της εξωτερικής του εμφάνισης. Για την ακρίβεια συμβαίνει μόνο στο γκρουπ της VW και ειδικότερα στα Golf και στις 911.
Πλέον τη σκυτάλη αυτής της φιλοσοφίας παίρνει και η Renault, η οποία με το Clio 5ης γενιάς συνεχίζει τη λογική σχεδιασμού του Clio 4ης γενιάς, με μικρές βελτιώσεις . Την ίδια στιγμή το αυτοκίνητο έχει ένα νέο πλαίσιο, νέους κινητήρες, υβριδική εκδοχή και ένα εσωτερικό «ποίημα», αλλά αυτά πρέπει να το οδηγήσεις για να το καταλάβεις. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.
Το νέο Renault Clio βασίζεται σε μια εξέλιξη του πλαισίου CMF-B. Αυτό είναι 22 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με το παρελθόν και διαθέτει νέα υποπλαίσια και αναρτήσεις. Εξωτερικά το εμπρός μέρος του αμαξώματος ασπάζεται το δόγμα Megane, τόσο στα φω΄τα όσο και στον προφυλακτήρα. Ο πίσω προφυλακτήρας φτάνει πιο ψηλά, περιορίζοντας κάπως το άνοιγμα του χώρου αποσκευών, ενώ νέα είναι και τα πίσω φώτα. Αναφορικά με τις διαστάσεις το Clio στην πέμπτη γενιά του έχει συρρικνωθεί κατά 12 χιλ σε μήκος, ενώ το μεταξόνιο είναι...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!