«Ζώντας» με ένα Skoda Scala

Γιώργος Βαρίνος
«Ζώντας» με ένα Skoda Scala
Η καθημερινή τριβή μας με το Skoda Scala ξεκίνησε και θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα, σε μια δοκιμή μακράς διαρκείας που φιλοδοξούμε να μας αποκαλύψει όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του.

Έχοντας λανσαριστεί στη χώρα μας το 2019, το Skoda Scala είναι από τα πιο φρέσκα αυτοκίνητα που έχουν έρθει ποτέ στα χέρια μας για δοκιμή μακράς διάρκειας. Το γνωστό ζήτημα των «προβλημάτων νεότητας», που σχεδόν όλοι μας θεωρούμε ότι συνοδεύει κάθε ολοκαίνουριο προϊόν, δεν φαίνεται να αγχώνει τη Skoda και την αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα, την Kosmocar. Η οποία, «πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», μας εμπιστεύτηκε το Scala στην έκδοση με τον κινητήρα diesel των 116 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Για πρώτη φορά στην καρδιά της κατηγορίας C

Η κατηγορία C των μικρών –μεσαίων αυτοκινήτων παραμένει μια από τις πλέον ανταγωνιστικές στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στη χώρα μας. Μέχρι πρότινος, η Skoda δεν είχε κάποιο αμιγές μοντέλο αυτής της κατηγορίας διαθέσιμο, καθώς το Rapid ήταν περίπου C προς B και η Octavia περίπου C προς D. Με το Scala οι Τσέχοι σχεδιαστές και μηχανικοί στόχευσαν στο κέντρο της C κατηγορίας και βρέθηκαν απέναντι από εμπορικά μεγαθήρια όπως τα VW Golf, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Peugeot 308 και πολλά ακόμα.

Με θάρρος και παρρησία

Το όνομα του νέου μικρού – μεσαίου μοντέλου της Skoda είναι ενδεικτικό για τις βλέψεις της μάρκας: πέρασμα σε υψηλότερο επίπεδο, με διατήρηση ωστόσο της value for money διάστασης και της κορυφαίας πρακτικότητας. Αυτό ακριβώς αντιληφθήκαμε και εμείς στην πρώτη επαφή μαζί της. Η σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού είναι...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!