Λύνει τα χέρια του οικογενειάρχη το νέο Opel Combo Life

Gazzetta team
Λύνει τα χέρια του οικογενειάρχη το νέο Opel Combo Life
Βασισμένο στο συμπαγές επαγγελματικό van Combo, το επιβατικό Combo Life αποτελεί το απόλυτο εργαλείο για τη σύγχρονη αστική οικογένεια.

Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε, οι συμπαγείς διαστάσεις καθιστούν το νέο Opel Combo ένα καθημερινό πολυεργαλείο στην πόλη, ενώ οι τεράστιοι χώροι του, η εξαιρετική πρακτικότητα και η προσαρμογή του εσωτερικού του σε κάθε ανάγκη, του επιτρέπουν να μεταφέρει όλα τα οικογενειακά βάρη. Σε συνδυασμό με τον κινητήρα diesel των 130 ίππων, είναι ένα χαρισματικό και πραγματικά πολυμορφικό αυτοκίνητο.

Ένα μοντέλο, δύο αμαξώματα

Το νέο Opel Combo Life διατίθεται σε κοντή (4.4 μέτρα) ή XL (4,75 μέτρα) εκδόσεις μήκους, με πέντε ή επτά καθίσματα. Στην πενταθέσια διάταξη η «κοντή» εκδοχή έχει χώρο αποσκευών 597 λίτρων, ενώ η XL τον πραγματικά αχανή όγκο των 850 λίτρων. Το πολυτάλαντο μοντέλο προσφέρει συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking), αναγνώριση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), ευφυή προσαρμογή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaptation) και περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter) μαζί με σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness System) και αναγνώρισης ορίων ταχύτητας (Speed Sign Recognition).

Ισχυρό και προσαρμοστικό

Το πολυμορφικό Opel Combo Life διατίθεται με δύο κινητήρες βενζίνης και diesel, 1.2 και 1.5 λίτρων αντίστοιχα, με ισχύ 110 και 130 ίππους στην περίπτωση του συνόλου των 1.2 λίτρων και 75, 100 και 130 ίππων για τον diesel. Για τη μετάδοση της κίνησης είναι διαθέσιμα χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων. Με τον κορυφαίο κινητήρα diesel των 130 ίππων, είναι διαθέσιμο και ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που για πρώτη φορά προσφέρεται σε αυτή την κατηγορία.

Εμείς οδηγήσαμε την έκδοση με το diesel μοτέρ των 130 ίππων, το οποίο είναι αρκούντως ισχυρό και με μεστή ροπή 250 Nm από τις μόλις 1.750 σ.α.λ. Ταυτόχρονα είναι και αρκετά οικονομικό, παρότι η μεγάλη μετωπική επιφάνεια δεν βοηθά την αεροδυναμική απόδοση στις μεγάλες ταχύτητες. Η δική μας επίδοση ήταν στα 6,5 λίτρα/100 χλμ., αρκετά λογική αν αναλογιστεί κανείς και την ισχύ του μοντέλου.

Προφανώς ο κινητήρας δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα, ακόμα και υπό πλήρες φορτίο, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε. Στην πενταθέσια διάταξη ο χώρος αποσκευών της έκδοσης L1, κοντής αν προτιμάτε, είναι ήδη τεράστιος, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων είναι εφικτή και η μετακόμιση.

Πέρα από τους χώρους επιβατών και αποσκευών, αυτοί για μικρά και καθημερινά αντικείμενα είναι επίσης πολλοί, μεγάλοι και τοποθετημένοι στρατηγικά στο αμάξωμα, εκτοξεύοντας στην κυριολεξία την πρακτικότητα.

Οι πέντε επιβάτες του Combo θα μπουν σε και θα βγουν από αυτό με τη μέγιστη ευκολία, λόγω του τεράστιου ύψος και του μεγάλου ανοίγματος των θυρών. Ο έκτος και ο έβδομος πρέπει να είναι παιδιά, ή πολύ ευλύγιστοι και μικρόσωμοι ενήλικες. Η πίσω συρόμενη πόρτα λύνει τα χέρια τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στη μεταφορά φορτίων. Οι τεράστιες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν μια ιδιαίτερα εποπτική ορατότητα στον οδηγό και κάνουν πολύ εύκολη την οδήγηση στην πόλη.

Στην οδήγηση το Combo δεν ενθουσιάζει, αλλά, υπάρχουν πάγοι στην Αλάσκα; Ο χαρακτήρας του μοντέλου επιβάλλει μια διάχυτη χαλαρότητα, η οποία ευτυχώς περνάει και στον οδηγό. Όταν δεν πιέζεται, το Combo είναι πολύ ευχάριστο και εύχρηστο, ωστόσο υποστροφή και μεγάλες κλίσεις θα εμφανιστούν στο προσκήνιο αν κανείς αρχίζει να κυνηγάει το χρόνο.

Πλούσιος εξοπλισμός, λογικές τιμές

Το νέο Opel Combo Life διατίθεται σε εκδόσεις Selection και Expression με πλούσιο βασικό και εντυπωσιακά μεγάλο προαιρετικό εξοπλισμό που καλύπτει κάθε ανάγκη. Οι τιμές ξεκινούν από τα 17.280 ευρώ με τον κινητήρα βενζίνης των 110 ίππων και από τα 17.780 ευρώ με τον diesel των 100 ίππων. Η έκδοση της δοκιμής μας ξεκινά από τα 20.980 ευρώ και ήταν η πληρέστερη Expression. Αν λοιπόν η απαίτηση για τους μεγαλύτερους δυνατούς χώρους στις δεδομένες διαστάσεις είναι κυρίαρχη στην επιλογή αυτοκινήτου, τότε το Opel Combo Life αποτελεί την ιδανική λύση, από όλες τις απόψεις που έχουν να κάνουν με την πρακτικότητα, την άνεση και το χαμηλό κόστος αγοράς και χρήσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!