Γαλλικό μπιζού το DS3 Crossback

Γιώργος Βαρίνος
Γαλλικό μπιζού το DS3 Crossback
Οδηγούμε το μικρό SUV της DS, ένα από τα λίγα αυτοκίνητο που μπορεί να βάλει τόσο πολύ χρώμα στη γκρίζα καθημερινότητά μας.

Όταν ο όμιλος PSA θέλησε να αποκτήσει παρουσία στη «δύσκολη» premium κατηγορία, επιστράτευσε ένα όνομα που έχει γράψει ιστορία τα παλαιότερα χρόνια: το DS. Στην Ελλάδα έγινε η Citroen DS γνωστή ως «βάτραχος» λόγω του σχήματός της, ενώ έγραψε ιστορία με καινοτομίες, όπως οι περιστρεφόμενοι προβολείς και η υδροπνευματική ανάρτηση, που ανασήκωνε το αυτοκίνητο και έγινε ταυτόσημη της άνεσης, της πολυτέλειας και του στυλ στην εποχή της. Κάπως έτσι, γεννήθηκε η νέα μάρκα μέσα στο PSA Group που είναι η DS Automobiles με πιο πρόσφατο δημιούργημά της το DS3 Crossback. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα, καθώς η σχεδίασή του δεν μοιάζει με κανενός άλλου. Σε κάθε πλευρά του χαράζεται η μοναδική του ταυτότητα και διαθέτει τόσες πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες εξωτερικά -όπως οι γωνίες του, οι εισαγωγές αέρα, τα 3D LED φωτιστικά σώματα ή οι αναδυόμενες χειρολαβές- που πραγματικά χάνεσαι.

Το ίδιο συμβαίνει και στο εσωτερικό. Η απόλυτη εργονομία θυσιάστηκε στο βωμό του στυλ και της εμφάνισης. Δεν έχουν γίνει και... εγκλήματα, απλώς υπάρχουν μερικά σημεία που χρειάζονται εξοικείωση. Τα ηλεκτρικά παράθυρα στην κεντρική κονσόλα, το ηλεκτρικό χειρόφρενο που έχει σχεδόν τον ίδιο διακόπτη με των παραθύρων και μερικές ακόμη τέτοιες λεπτομέρειες απαιτούν κάποιον χρόνο προσαρμογής, πριν φτάσεις στο στάδιο των αυτοματοποιημένων χειρισμών και κινήσεων. Μικρολεπτομέρειες όμως μπροστά στη συνολική εικόνα αυτού του εκθαμβωτικού μοντέλου, όπου όλα κινούνται γύρω από το ρομβοειδές σχήμα ενός...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!