Νέο SUV στα σκαριά από την Toyota

Πέτρος Πιτσίνης
Νέο SUV στα σκαριά από την Toyota
Η ιαπωνική φίρμα θέλει να λανσάρει άλλο ένα τετρακίνητο μοντέλο και κατοχύρωσε έναν νέο κωδικό, που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει σε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο σύντομα.

Η Toyota θέλει να επενδύσει στα SUV και όπως φαίνεται, ετοιμάζει άλλο ένα αυτοκίνητο σε αυτή την κατηγορία. Σύμφωνα με το AutoGuide, κατοχύρωσαν τον κωδικό FT-4X, με το FT να σημαίνει Future Toyota, δηλαδή το Toyota του μέλλοντος.

Αυτό το χρησιμοποιεί κατά καιρούς η φίρμα και για παράδειγμα το FT-1 Concept ήταν το πρωτότυπο που θα αντικαταστήσει τη Supra και το FT-86 o προπομπός του κουπέ της, GT86. Το 4X (από το FT-4X) μας αποκαλύπτει πως πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε ένα 4x4 αυτοκίνητο, όμως ακόμη θα περιμένουμε κάποιο νέο στοιχείο από την εταιρεία ώστε να είμαστε σίγουροι 100%.

Πολύ πιθανό να μιλάμε για τον διάδοχο του FJ Cruiser, του εκκεντρικού SUV με τις πολλές καμπύλες στο «τετράγωνο» αμάξωμά του (φωτογραφία κάτω), το οποίο ξεκίνησε να παράγεται κάπου στο 2004 και σταμάτησε πριν από μερικούς μήνες. Λογικά, δεν θα αργήσουμε να έχουμε και πιο... διαφωτιστικά στοιχεία από την ίδια την Toyota όσον αφορά το νέο της SUV, οπότε μείνετε συντονισμένοι!

* Κεντρική φωτογραφία: Toyota Land Cruiser

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!