Οι Κινέζοι... τρελαίνουν κόσμο με 1.300 άλογα!

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα ηλεκτρικό hypercar με ισχύ άνω των 1.300 ίππων έχει ξεκινήσει να εξελίσσεται από μια κινεζική εταιρεία, το οποίο θα έχει καταιγιστικές επιδόσεις και τεχνολογία αιχμής!

Δεν αστειεύονται οι Κινέζοι και αυτό φαίνεται από το πιο πρόσφατο δημιούργημα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ετοιμάζουν ένα ηλεκτρικό hypercar με περισσότερους από 1.300 ίππους!

Η εταιρεία είναι νεοσύστατη και ονομάζεται NextEV, με το αυτοκίνητο της κεντρικής φωτογραφίας να πιάστηκε από τον φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών.

Όπως βλέπουμε έχει δυναμικό ντιζάιν και καταλαβαίνεις αμέσως περί τίνος πρόκειται, με τα αεροδυναμικά βοηθήματα, το φουσκωμένο αμάξωμα αλλά και την ελάχιστη απόσταση από το έδαφος να προδίδουν πως πρόκειται για ένα καθαρόαιμο μοντέλο επιδόσεων.

Πάντως, αν και η... καταγωγή της εταιρείας είναι κινεζική, το hypercar εξελίσσεται στη Γερμανία και θα παραχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε λίγες μονάδες. Τέλος, η φίρμα σχεδιάζει και άλλα μοντέλα τα οποία προορίζονται για μαζική παραγωγή και σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, θα είναι αποδοτικά, προσιτά και με υψηλή αυτονομία.