Ένα hypercar με κινητήρα Formula1 από την AMG

Γιώργος Βαρίνος
Η AMG σχεδιάζει την παραγωγή ενός hypercar, του οποίου ο κινητήρας θα βασίζεται στο V6 τούρμπο της Formula1, όπως γνωστοποίησε η Mercedes.

Μία σημαντική είδηση ήρθε από το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού δια στόματος Τόμας Γουέμπερ. Ο επικεφαλής R&D της Mercedes αποκάλυψε ότι η AMG έχει στο πρόγραμμά της να κατασκευάσει ένα hypercar, του οποίου ο κινητήρας θα έχει βάση τον V6 1.6 λίτρου τούρμπο που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια των Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον στη Formula1.

Βέβαια, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις για να οδηγηθεί στους δρόμους, τη στιγμή που στόχος των Γερμανών είναι να φτάσουν κοντά στους 1000 ίππους. Πάντως, για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές και πολλές λεπτομέρειες για το μοτέρ που θα ετοιμάζει η AMG, όμως οι πρώτες παραγγελίες αναμένονται μόλις μπει το 2018.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιβεβαιώνω επίσημα ότι το επόμενο... big thing στην AMG είναι ήδη στο πρόγραμμα. Θα φτιάξουμε ένα υβριδικό AMG βάζοντας και την τεχνολογία μας μετάδοσης από τη Formula1.

Υπό την ηγεσία της AMG οι εταιρείες μας θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα φτιάξουν το πιο αποδοτικό και συνάμα το πιο θεαματικό AMG όλων των εποχών. Κάποιοι ίσως το πουν και hypercar», είπε ο Γουέμπερ. Τέλος, να σημειώσουμε ότι με το εν λόγω hypercar η Mercedes θα... χτυπήσει την Aston Martin AM-RB 001 του Άντριαν Νιούι.