Έκλεστοουν για τρία ακόμα χρόνια στη Formula1

Νίκος Τσιώκος
Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε συμφωνία μεταξύ της Liberty Media και της CVC Capital για την αλλαγή ηγεσίας στη Formula1, όμως ο Μπέρνι Έκλεστοουν τόνισε ότι του ζητήθηκε να μείνει για τρία ακόμα χρόνια.

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι για να έχουμε συμφωνία μεταξύ της Liberty Media και της CVC Capital για να αλλάξει η ηγεσία στη Formula1 και η πρώτη να αγοράσει τις μετοχές της δεύτερης έναντι 8,5 δις δολαρίων.

Μάλιστα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι το... deal θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και πως την Τρίτη (13/9) ο αντιπρόεδρος της 21st Century Fox, Τσέις Κάρεϊ, θα οριστεί νέο αφεντικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο, ο Μπέρνι Έκλεστοουν τόνισε ότι του ζητήθηκε να μείνει για τρία ακόμη χρόνια στα δρώμενα της F1 πριν αποσυρθεί, που σημαίνει ότι και με τους νέους ηγέτες θα έχει εμπλοκή στο σπορ. «Με θέλουν εδώ για τρία χρόνια. Η CVC με θέλει στο Λονδίνο για να τους βοηθήσω στα πάντα. Δεν μπορώ να αντέξω το ότι θα είμαι μακριά (από τους αγώνες) για πέντε με έξι μέρες.

Ο Κάρεϊ μπορεί να κάνει πολλά πράγματα που δεν έχω κάνει εγώ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς φαίνεται να έχει επαφή με αυτά. Ασχολείται με τη χορηγία στα τηλεοπτικά κι εμείς θα πάρουμε τον δρόμο μας», είπε ο 85χρονος στο Reuters. Έτσι, όλα δείχνουν ότι πολύ σύντομα η F1 θα αλλάξει χέρια και μένει να δούμε αν στο μέλλον η νέα ηγεσία θα φροντίσει για περαιτέρω αλλαγές στους κανονισμούς.