Μάρκεζ: «Σαν νίκη η δεύτερη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Ο Μαρκ Μάρκεζ είδε τη δεύτερη θέση στο Άσσεν ως νίκη λόγω του ατυχήματος του Βαλεντίνο Ρόσι, αφού έχασε έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Σαν νίκη ήταν η δεύτερη θέση για τον Μαρκ Μάρκεζ στο Άσσεν λόγω του ατυχήματος του Βαλεντίνο Ρόσι, αφού ο «Γιατρός» όδευε σε μία άνετη νίκη και θα μείωνε τη διαφορά στη βαθμολογία, κάτι που παραδέχτηκε ο Ισπανός στις δηλώσεις του, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας. «Σήμερα ήταν αγώνας για απώλεια βαθμών.

Όλη η ομάδα είπε τουλάχιστον 40 φορές ''σε παρακάλω τερμάτισε τον αγώνα!''. Στο δεύτερο μέρος ο Βαλεντίνο πίεσε πολύ, είπα ''δεν μπορώ να τον ακολουθήσω''. Έκανα τον δικό μου αγώνα χωρίς άγχος ή πανικό. Στους δύο πρώτους γύρους πήρε μία διαφορά δύο ή τρία δεύτερα. Ήταν απίστευτα γρήγορος. Πίεζα κι εγώ, αλλά εντός του όριου μου.

Όμως, όταν τον είδα ότι έπεσε και ο Λορένθο ήταν πολύ πίσω και ο Μίλερ πίσω από μένα. Όταν με πέρασε, απλά τον ακολούθησα. Αυτή η δεύτερη θέση είναι σαν νίκη επειδή ήταν πολύ κρίσιμες συνθήκες και αυτοί οι 20 πόντοι θα είναι πολύ σημαντικοί στο τέλος του πρωταθλήματος», ήταν τα λόγια του δις παγκόσμιου πρωταθλητή.