O ήλιος δίνει ενέργεια στο Toyota Prius

Πέτρος Πιτσίνης
Η Ιαπωνική φίρμα δίνει την επιλογή των ηλιακών πάνελ στην οροφή του υβριδικού της μοντέλου, ώστε να γίνει ακόμη πιο αποδοτικό από ότι είναι σήμερα.

Στην Toyota δίνουν μεγάλη βάση στα υβριδικά τους μοντέλα και ειδικά στο Prius, αφού αυτό καθιέρωσε τη μάρκα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πλέον θα διατίθεται και με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή για την αγορά της Ιαπωνίας αλλά και της Ευρώπης, κάτι που αναμένεται να φέρει αρκετά πλεονεκτήματα. Αρχικά, η επιλογή αφορά μόνο το Plug-In Hybrid μοντέλο, όμως για την ώρα δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνει αποκλειστικό πλεονέκτημα αυτού ή αν θα το δούμε και στην υπόλοιπη γκάμα.

Ο ρόλος του πάνελ είναι ο αναμενόμενος, δηλαδή θα τροφοδοτεί όσο είναι δυνατόν τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου ώστε να μην επιβαρύνεται η μπαταρία και η ενέργεια που περισσεύει, φορτίζει το αυτοκίνητο. Με αυτό τον τρόπο η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 60 χιλιομέτρων, αυξάνεται κατά 10%, συνεπώς ο μέσος οδηγός μπορεί εύκολα να εκτελεί τις καθημερινές του διαδρομές χωρίς να χρειαστεί να κάψει καθόλου βενζίνη! Το Toyota Prius με τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή του θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ιαπωνική αγορά και αργότερα αυτό το έτος, θα έρθει και στην Ευρώπη.