Τι αυτοκίνητο υπογράφει ο Κεν Μπλοκ;

Γιώργος Βαρίνος
Αναμενόμενο να είναι Ford, εντελώς όμως αφύσικο να είναι… επαγγελματικό, το μοντέλο που θα φέρει την υπογραφή του οδηγού αγώνων και κορυφαίου drifter.

Τον γνωρίζουμε από τα επικά φιλμ πλαγιολίσθησης, έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή οδήγησης με την ονομασία Gymkhana και φυσικά έχει λάβει μέρος σε πλειάδα αγώνων, από WRC έως το πιο πρόσφατο Rally Cross.

Συνήθως τον βλέπουμε να αφήνει τεράστιες ποσότητες καμένου ελαστικού στην άσφαλτο, «στύβοντας» τερατώδη αυτοκίνητα – ιδιοκατασκευές με εκατοντάδες ίππους . Τελευταία, ενεπλάκη πολύ ενεργά στην εξέλιξη του Focus RS, ως σύμβουλος της ομάδας των μηχανικών του τμήματος performance που είχε αναλάβει τη δημιουργία του πρώτου τετρακίνητου μοντέλου της νέας εποχής.

Ως φυσική συνέχεια, ήρθε η κίνηση να τεθεί η υπογραφή του στη διάθεση κάποιας ειδικής σπορ έκδοσης μοντέλου της αμερικανικής εταιρείας. Οποία έκπληξη όμως, αυτή δεν είναι κάποια «καυτή» παραλλαγή από τη γκάμα των επιβατικών της Ford, αλλά το διάσημο επαγγελματικό Transit.

Το κλειστό ελαφρύ φορτηγό διανομών της εταιρείας προικίστηκε με μαύρες ζάντες της OZ σε διάσταση 18 ιντσών, απέκτησε side skirts, διπλή απόληξη της εξάτμισης, διαχύτη πίσω, χαμηλωμένη ανάρτηση, μεγαλύτερο, πιο χαμηλό και με εκτεταμένες εισαγωγές αέρα προφυλακτήρα εμπρός, όλα με τις περιποιήσεις της γνωστής M-Sport στη Μεγάλη Βρετανία.

Το αγριεμένο Transit βάφτηκε σε μαύρη απόχρωση που τονίζει ακόμα περισσότερο το σπορ και ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ενώ τα αυτοκόλλητα ελαστικά διακριτικά με το όνομα του πασίγνωστου οδηγού ολοκληρώνουν την εικόνα της ειδικής αυτής έκδοσης.

Η αποκάλυψη του Transit by Ken Block δεν έγινε επισήμως από τη Ford, αλλά από τον λογαριασμό του Μπλοκ στο Twitter. Με δεδομένο μάλιστα ότι η πρωταπριλιά έχει περάσει ανεπιστρεπτί για το τρέχον έτος, μάλλον δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρήσουμε ότι αυτή του η ανάρτηση έχει χιουμοριστικό υπόβαθρο.

Ώσπου να λάβουμε επίσημο δελτίο Τύπου από τη Ford διατηρούμε κάτι λίγες επιφυλάξεις και φυσικά αναμένουμε και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αν οι οπτικές αλλαγές συνδυάζονται και με μηχανολογικές, που θα αυξάνουν τις επιδόσεις του Transit.