Νοσταλγία στο βουνό

Γιώργος Βαρίνος
Σε εξέλιξη βρίσκεται το Historic Rally of Greece 2016 με 78 πανέμορφα κλασικά αυτοκίνητα, 35 για την κατηγορία Sporting και 43 για την κατηγορία Regularity.

Με διαφορετικό όνομα αλλά με το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον θεατών και αγωνιζομένων συνεχίζεται το Historic Rally of Greece 2016 που μετά την εκκίνηση από το Ζάππειο, έχει ως έδρα του το μαγευτικό Ναύπλιο.

Ανάμεσά στους συμμετέχοντες βρίσκονται οι θριαμβευτές του περσινού αγώνα και στις δύο κατηγορίες «Pedro» – E. Baldaccini με Lancia Delta Integrale 16V του 1990 (Sporting) και P. Marcatilj – F. Gianmarino με Porsche 911 2.0 SWB του 1967 (Regularity), οι οποίοι μάλιστα αναδείχθηκαν πέρσι Πρωταθλητές στους αντίστοιχους θεσμούς της FIA.

Φέτος η Sporting σχεδίαση του αγώνα, ξεκινά με το πρώτο σκέλος σε χώμα και τα υπόλοιπα δύο σε άσφαλτο και περιλαμβάνει 19 Ειδικές Διαδρομές μήκους 255 χλμ. με συνολικό μήκος 940 χλμ. Αντιστοίχως το regularity σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος είναι εξίσου απαιτητικό για πληρώματα και αυτοκίνητα, αφού έχει συνολικό μήκος 860 χλμ. και περιλαμβάνει 27 Ειδικές Διαδρομές ακριβείας με 45 χρονομετρήσεις.

Όσοι βρίσκεστε στο υπέροχο Ναύπλιο μην χάσετε τον Τερματισμό του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος 2016!