Τι καινούριο έχει το Toyota Avensis;

Γιώργος Βαρίνος
Για το 2016, το δημοφιλές μεσαίο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας έρχεται με αναβαθμισμένο σύστημα infotainment, νέα χρώματα και σχέδια ζαντών.

Μπορεί το Avensis να παρουσιάστηκε μόλις το 2015 αλλά αυτό δεν εμποδίζει την ιαπωνική εταιρεία να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις για το 2016, που διατηρούν το σημαντικό μεσαίο μοντέλο της άκρως ανταγωνιστικό και σύγχρονο.

Βασική αλλαγή λοιπόν για το 2016 είναι η τελευταία έκδοση του συστήματος πολυμέσων Toyota Touch 2 με οθόνη αφής. Το Avensis επωφελείται από τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας, η οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του αναβαθμισμένου συστήματος infotainment είναι ότι το μενού της αρχικής οθόνης έχει επανασχεδιαστεί και η πρόσβαση στην online εφαρμογή πελατών My Toyota είναι απλούστερη.

Το δορυφορικό πακέτο πλοήγησης Toyota Touch 2 with Go προσφέρει τώρα στους πελάτες το πρόσθετο πλεονέκτημα των δωρεάν ενημερώσεων χαρτών και συνδεσιμότητας για τρία χρόνια. Αυτό μπορεί να επεκταθεί για άλλα δύο χρόνια, εάν ο πελάτης το επιθυμεί, διασφαλίζοντας ξεγνοιασιά μέσα από ακριβή προγραμματισμό των ταξιδιών, πρόσβαση σε εφαρμογές που δίνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την κυκλοφοριακή ροή, τις καιρικές συνθήκες, τις τιμές καυσίμου, τη διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης και λοιπές χρήσιμες πληροφορίες. Το σύστημα μπορεί να συνδέεται με αρκετούς παρόχους on-line υπηρεσιών, όπως Google Search, Google Streetview, Aupeo!, Aha και Twitter.

Η παραπάνω αναβάθμιση ισχύει τόσο στο Avensis Sedan όσο και στο touring Sport. Άλλες αλλαγές αφορούν την προαιρετική διάθεση του εξωτερικού χρώματος platinum bronze, καθώς και ενός νέου σχεδίου ζάντας αλουμινίου με διάμετρο 16 ιντσών.

Μηχανολογικά το Avensis παραμένει ως έχει, με δύο διαθέσιμους κινητήρες βενζίνης και diesel στα 1.6 λίτρα, ισχύος 132 και 112 ίππων αντίστοιχα και έναν βενζίνης 1.8 λίτρων ισχύος 147 ίππων, που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο. Στον τομέα του εξοπλισμου το Avensis έχει λανσάρει επίσης τις καινοτομίες Toyota στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, με το στάνταρ πακέτο συστημάτων Toyota Safety Sense σε όλα τα μοντέλα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του Avensis, με το όφελος απόσυρσης και του προωθητικού προγράμματος Toyota, ξεκινούν από τα 16.460€ μόλις. Το όφελος απόσυρσης προσφέρεται σε όλους, ισχύει για παραγγελίες έως και 31 Μαΐου και διασφαλίζεται ασχέτως της ημερομηνίας παράδοσης του αυτοκινήτου στον πελάτη.