Στη Red Bull ο Φερστάπεν

Γιώργος Βαρίνος
Μετά την καταστροφική παρουσία του Κβιάτ στον Γκραν Πρι της Ρωσίας, η Red Bull αποφάσισε την αναβάθμιση του Ολλανδού πιλότου της Toro Rosso.

Ο Μαξ Φερστάπεν, παρά το νεαρό της ηλικίας του και τη μικρή του εμπειρία, έχει δείξει σημάδια σπάνιας αγωνιστικής ικανότητας αλλά και ωριμότητας. Αντίθετα, ο Ρώσος Κβιάτ, ίσως από υπερβολική προσπάθεια να πετύχει ένα κορυφαίο αποτέλεσμα στον αγώνα της πατρίδας του, τα έκανε όλα λάθος. Εμβόλισε δύο φορές τη Ferrari του Φέτελ, αυτός με τη σειρά του χτύπησε την έτερη Red Bull του Ρικιάρντο και όλοι μαζί ήπιαν το πικρό ποτήρι της πλήρους απώλειας βαθμών στον αγώνα.

Η κάκιστη αυτή πρακτική του Κβιάτ δεν εξόργισε όπως είναι φυσικό μόνο τον Φέτελ και τη Ferrari, αλλά και την ίδια τη Red Bull που είδε να χάνονται πολύτιμοι βαθμοί στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έτσι, σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου, ανακοινώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, η εναλλαγή των δύο οδηγών στα καθίσματα των αντίστοιχων μονοθεσίων: O Κβιάτ περνάει στην ομάδα της Toro Rosso και ο Φερστάπεν σε αυτή της Red Bull.

Το αφεντικό της Red Bull, ο Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Ο Φερστάπεν έχει αποδείξει ότι είναι ένα εξαιρετικό νέο ταλέντο. Η απόδοσή του στην Toro Rosso ήταν εντυπωσιακή μέχρι στιγμής και πλέον ήρθε η στιγμή να του δώσουμε την ευκαιρία να οδηγήσει για τη Red Bull. Καθώς με τους τέσσερις οδηγούς μας έχουμε συνάψει μακροχρόνια συμβόλαια τόσο για την Red Bull Racing όσο και για την Toro Rosso, έχουμε την ευελιξία της εναλλαγής τους μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Κβιάτ θα είναι σε θέση να συνεχίσει την εξέλιξή του στην Toro Rosso, έχοντας την ευκαιρία να ανακτήσει την φόρμα του και να δείξει τις δυνατότητές του».

Έχοντας επενδύσει σημαντικά στην καριέρα του Κβιάτ, η Red Bull δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση να τον υποβαθμίσει, δεν είχε όμως την πολυτέλεια άλλων λαθών που θα αποφέρουν απώλεια βαθμών. Έτσι, στο επόμενο Γκραν Πρι της Ισπανίας, που θα πραγματοποιθεί στην πίστα της Βαρκελώνης από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, ο Ρώσος πιλότος επνέρχεται στα γνώριμα "λημέρια" της Toro Rosso και ο μόλις 18 ετών Ολλανδός στρογγυλοκάθεται στα "σαλόνια" της Red Bull. Πλέον, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.