Το πλάνο της Renault για το 2016

Πέτρος Πιτσίνης
H συνάντηση των μετόχων της Renault έγινε στις 29 Απριλίου και μια φωτογραφία που αποκαλύπτει πλάνα της μάρκας για το τρέχον έτος διέρρευσε, αποκαλύπτοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Η Renault ετοιμάζει μεγάλα πράγματα για το 2016 και θα παρουσιάσει κι άλλα νέα μοντέλα, με στόχο να γίνει η φίρμα με την «νεότερη» γκάμα στην Ευρώπη. Στις 29 Απριλίου, έγινε η συνάντηση των μετόχων της εταιρείας και μια φωτογραφία (βρίσκεται παρακάτω) που αποκάλυπτε μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, διέρρευσε. Στην πάνω σειρά των αυτοκινήτων βλέπουμε μοντέλα που έχουμε ήδη δει και γνωρίσει, κάτω όμως διακρίνονται καλυμμένα μοντέλα χωρίς καν να αναφέρεται η ονομασία τους. Το πρώτο, αφορά την επταθέσια έκδοση του Scenic, κίνηση την οποία περιμέναμε από την παρουσίαση του μοντέλου.

Δίπλα ακριβώς, είναι ένα Pick-Up όχημα του ενός τόνου όπως αναγράφεται, όμως δεν έχει προσδιοριστεί αν θα είναι η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Alaskan (κεντρική φωτογραφία) ή κάποιο μοντέλο που θα διατεθεί αποκλειστικά σε κάποια χώρα. Το μοντέλο για το οποίο ξέρουμε περισσότερα πράγματα είναι το Megane σε σεντάν έκδοση, το οποίο αναφέρεται ως C-Segment Sedan. Αυτό θα ανταγωνιστεί τα μικρομεσαία μοντέλα με αμαξώματα τριών όγκων και θα κρατήσει το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο τoυ Megane, με την εξελιγμένη πίσω ανάρτηση Multi-Link και τους σύγχρονους κινητήρες. Τέλος, το πιο «μυστηριώδες» σχέδιο είναι το τελευταίο που αναφέρεται ως B-Segment Crossover, για το οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία. Ίσως πρόκειται για κάποια ανανέωση του Captur, όμως μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τίποτα.