Έρχεται ανανεωμένη η Mercedes-Benz C-Class

Πέτρος Πιτσίνης
Το premium σεντάν της Mercedes-Benz θα υποστεί μικρές αισθητικές αλλαγές στο πλαίσιο ενός μικρού face-lift, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις δύο χρόνια στην αγορά.

Η Mercedes-Benz δεν επαναπαύεται με τη C-Class και συνεχίζει να την εξελίσσει, αφού της προσφέρει μια μικρή ανανέωση. Το μοντέλο βρίσκεται περίπου δύο χρόνια σε κυκλοφορία και με τους ρυθμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας, το εν λόγω face-lift ήρθε αρκετά νωρίς, όμως δεν θα διαφοροποιήσει ιδιαίτερα το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, μικρές αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και τους προφυλακτήρες θα εντοπίζονται ευκολότερα, ενώ θα υπάρχουν και νέα φώτα ημέρας LED.

Στην καμπίνα επίσης περιμένουμε ότι θα υπάρχουν αλλαγές, με τη διάταξη οθονών που γνωρίσαμε από τη νέα E-Class (που καταργεί τον πίνακα οργάνων, προαιρετικά) να είναι μάλλον η πιο βασική. Το σύστημα infotainment θα αναβαθμιστεί επίσης και πιθανότατα, θα εξοπλιστεί με ένα νέο τριάκτινο τιμόνι με χειριστήρια αφής πάνω σε αυτό, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει κινήσεις κύλισης του δακτύλου, όπως οι οθόνες των smartphones. Στα μηχανικά σύνολα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δούμε κάτι να αλλάζει, ενώ η κορυφαία πρόταση θα παραμείνει η έκδοση AMG με τους 510 ίππους.