Αλλάζει εκ βάθρων το Subaru Impreza (videos)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Subaru παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης το εντελώς νέο Impreza σε σεντάν αλλά και σε χάτσμπακ έκδοση, με τα δύο μοντέλα να είναι τα πρώτα που «πατάνε» στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας.

Το νέο Subaru Impreza μπορεί να μην μοιάζει τόσο με το πρωτότυπο που είχαμε δει πριν από ένα χρόνο και μας είχε εντυπωσιάσει, ωστόσο παραμένει δυναμικό και σύγχρονο. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας που πατάει στη νέα της πλατφόρμα, στην οποία αναμένεται να βασιστούν πολλά νέα μοντέλα της στο μέλλον.

Στη Νέα Υόρκη το είδαμε τόσο σε σεντάν, όσο και χάτσμπακ έκδοση και είναι και οι δύο μεγαλύτερες σε διαστάσεις από τις αντίστοιχες της προηγούμενης γενιάς. Φυσικά η μόνιμη τετρακίνηση που χαρακτηρίζει τα μοντέλα της Subaru δεν απουσιάζει, με το Symmetrical All-Wheel Drive System να περνάει ομαλά στο δρόμο τη δύναμη των κινητήρων. Οι τελευταίοι θα είναι επίπεδοι (Boxer) τετρακύλινδροι, όμως για την ώρα δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο Impreza έχει εξοπλιστεί με μπόλικη τεχνολογία, με στοιχεία όπως το Adaptive Cruise Control, το αυτόματο φρενάρισμα και το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας να είναι τα πιο σημαντικά. Το εσωτερικό είναι επίσης αναβαθμισμένο, με σύγχρονες οθόνες να προσφέρουν την απαραίτητη πληροφόρηση, μέσω των οποίων ελέγχονται πολλές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Η νέα πλατφόρμα της Subaru είναι 70% πιο άκαμπτη και είναι βελτιωμένη κατά 40% στην απορρόφηση της ενέργειας, συγκριτικά με εκείνη που αντικαθιστά. Τα υψηλά επίπεδα ακαμψίας επέτρεψαν στην εταιρεία να μειώσει περαιτέρω το κέντρο βάρους του οχήματος και να ρυθμίσει εκ νέου την ανάρτηση, με την Ιαπωνική φίρμα να λέει ότι είναι το μεγαλύτερο μηχανολογικό άλμα που έχει γίνει ποτέ από την ίδια, σε ο,τι αφορά τις επιδόσεις των οχημάτων της.