Ανοιχτός πύραυλος η νέα Mercedes-AMG

Πέτρος Πιτσίνης
Η κάμπριο έκδοση της Mercedes-Benz C-Class παρουσιάστηκε πριν λίγο μόλις καιρό, όμως ήδη η εταιρεία ετοιμάζει την εκρηκτική παραλλαγή της, με τα σήματα της AMG.

Η Mercedes-AMG θα παρουσιάσει μέσα στην εβδομάδα την έκθεση της Νέας Υόρκης τη γρήγορη έκδοση της νέας C-Class Convertible, με το μοντέλο ήδη να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring. Όπως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας C63 AMG, θα χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον V8 κινητήρα των 4.0 λίτρων, ο οποίος με την βοήθεια από δύο τούρμπο αποδίδει 476 ή 510 ίππους (στην έκδοση S). Και οι δύο παραλλαγές μεταδίδουν την ισχύ στους πίσω τροχούς από ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να διαρκεί λίγο περισσότερο από 4,0 δευτερόλεπτα.

Οι επιδόσεις αναμένονται να είναι οριακά υποδεέστερες από τις κλειστές εκδόσεις, λόγω των επιπλέον κιλών που έχουν προστεθεί από το μηχανισμό της αυτόματης μαλακής οροφής, αλλά και από τις ενισχύσεις που θα έχει δεχτεί το πλαίσιο. Το αυτοκίνητο στις φωτογραφίες μάλλον είναι στην έκδοση "S" που αναφέρεται παραπάνω με την αυξημένη απόδοση των 510 ίππων, καθώς ξεχωρίζει με ακόμη περισσότερες εισαγωγές αέρα, κόκκινες δαγκάνες φρένων και τις χαρακτηριστικές ζάντες με διάμετρο 19 ιντσών και σχήμα αστεριού. Περισσότερα νέα, αλλά και επίσημες φωτογραφίες θα έχουμε στα χέρια μας σε λιγότερες από 48 ώρες, όπου το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα.