«Ζωντανή» η Mercedes – AMG E43 (video)

Γιώργος Βαρίνος
Με 401 ίππους έρχεται γρήγορα η μικρότερη εκδοχή AMG της νέας Mercedes E-Class, σε ένα video πρώτης γνωριμίας με το μοντέλο.

Στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης η Mercedes θα αποκαλύψει σημαντικά νέα μοντέλα όπως την GLC Coupe, την AMG GLC43, αλλά και την πρώτη εκδοχή της γκάμας AMG της E-Class, με τον κωδικό E43. Ο τρίλιτρος V6 κινητήρας της με τα δύο τούρμπο αποδίδει 401 ίππους και 520 Nm ροπής, τα οποία εξασφαλίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις όπως επιτάχυνση έως τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,6 δευτερόλεπτα και (ηλεκτρονικά περιορισμένη) τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς από το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC της εταιρείας σε ποσοστό 31:69 για τον εμπρός και τον πίσω άξονα αντίστοιχα, μέσω του αυτόματου κιβωτίου των εννέα σχέσεων 9G-TRONIC, το οποίο έχει ακόμη κοντύτερες σχέσεις για να δώσει έμφαση στις επιδόσεις. Η αερανάρτηση AIRMATIC θα διατίθεται στο στάνταρ εξοπλισμό και θα δίνει προτεραιότητα στις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, τα φρένα θα δεχθούν αναβαθμίσεις για την σωστή διαχείριση της μεγαλύτερης ιπποδύναμης και το τιμόνι θα αποκτήσει μια πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, συμβαδίζοντας με τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Και καθώς η έκθεση της Νέας Υόρκης πέφτει πολύ μακριά για να έχουμε μια άμεση εικόνα της πιο συναρπαστικής έως σήμερα έκδοσης της E-Class, το video που έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes είναι ο αμέσως καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε το δυναμισμό και τα νέα στοιχεία της εμφάνισής της.