Ποιότητα με αποδείξεις για το Peugeot 308

Γιώργος Βαρίνος
Σε μια πρωτότυπη εκδήλωση, η Peugeot διέθεσε ένα στόλο μεταχειρισμένων 308 στους δημοσιογράφους για να διαπιστώσουν την πιστότητα και την αντοχή τους.

Η Peugeot προσκάλεσε 80 δημοσιογράφους από 21 διαφορετικές χώρες στο Τεχνολογικό Κέντρο του Belchamp για να δοκιμάσουν μια πλειάδα 308 που έχουν διανύσει πολύ υψηλό αριθμό χιλιομέτρων, ώστε να εξακριβώσουν τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και αξιοπιστίας της μάρκας. Οι δημοσιογράφοι που παρευρέθηκαν στο τεχνολογικό κέντρο του Belchamp είχαν στη διάθεσή τους αυτοκίνητα που είχαν διανύσει από 40.000 έως 120.000 χλμ. και ήταν ένα μίγμα από εταιρικά και ιδιωτικά αυτοκίνητα. Στόχος ήταν να διαπιστωθεί πως η μακροχρόνια ποιότητα του εν λόγω μοντέλου παραμένει στο ίδιο επίπεδο όπως όταν αυτό αγοράστηκε για πρώτη φορά.

Η υψηλή ποιότητα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους κατά τη σχεδίαση και την κατασκευή του 308 και οι ειδικοί εργάστηκαν σκληρά για να επιτευχθούν τα υψηλότερα ποιοτικά δεδομένα της κατηγορίας. Το αποτέλεσμα σχολιάστηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια από το κοινό και τους ειδικούς, με το Peugeot 308 να αποσπά συνεχώς τίτλους διακρίσεων σε όλο τον κόσμο (Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2014, Αυτοκίνητο της Χρονιάς στην Ελβετία, καλύτερο εσωτερικό design 2014).

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής εκδήλωσης οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία, εκτός από την οδήγηση, να δουν εξαρτήματα μεταχειρισμένων 308 και τη φθορά που αυτά είχαν υποστεί μετά από 4 χρόνια χρήσης και φυσικά να συνομιλήσουν με τους τεχνικούς σχετικά με τη στιβαρότητα, τη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία του μοντέλου σε βάθος χρόνου.

Μάλιστα η γαλλική εταιρεία δεσμεύτηκε πως τα υψηλά πρότυπα ποιότητας του 308 θα εφαρμοστούν σε όλη τη γκάμα των μελλοντικών μοντέλων Peugeot.