Ο εσωτερικός κόσμος του VW Golf R Touch (video)

Ο εσωτερικός κόσμος του VW Golf R Touch (video)
Ένα concept που εστιάζει στην τεχνολογία παρουσίασε η VW, βασισμένο στο γρήγορο Golf R.

Μια ματιά στο μέλλον και την τεχνολογία στα αυτοκίνητα μας παρουσιάζει η VW στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show). Πατώντας πάνω στην πλατφόρμα του εντυπωσιακού Golf R δημιούργησε ένα εσωτερικό που μας δίνει μια σαφή εικόνα για τα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Μια τεράστια οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ την εικόνα συμπληρώνει μια ακόμα, λίγο μικρότερη 8 ιντσών που είναι τοποθετημένη κάτω από αυτήν και προσφέρει πρόσβαση στις δευτερεύουσες λειτουργίες όπως αυτή του κλιματιστικού.

Στόχος δεν είναι να παρέχουν επιπλέον λειτουργίες, αλλά να κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση στις υπάρχουσες. Έτσι, οι οθόνες αυτές ελέγχονται μέσω αφής, αλλά και με την κίνηση, λαμβάνοντας σήμα μέσα από ανάλογους αισθητήρες.

Μια κάμερα 3D παρακολουθεί τις κινήσεις σας και τις «μεταφράζει» αλλάζοντας τις λειτουργίες στην οθόνη. Έτσι, αν το χέρι πάει προς την οροφή κατανοεί ότι θέλετε να την ανοίξετε και σας παρουσιάζει τις λειτουργίες ανοίγματος. Μετακινώντας το χέρι σας προς τα πίσω η οροφή ανοίγει και αντίστροφα προς τα εμπρός κλείνει, ενώ κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τη ρύθμιση των καθισμάτων.

Τέλος, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στο εσωτερικό, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες περιλαμβάνει 16,7 εκατομμύρια χρώματα για να βρείτε ένα που θα ταιριάξει με τα γούστα σας. Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!